Tarapana Band

VIDEO: Pevca ukrotili učiteljica in lepa misica

Teja Pelko / Novice Svet24
17. 6. 2018, 20.55
Deli članek:

»Halo, kje si ti? Že več dni se mi ne javljaš!« je z ostrim tonom dejala Matea iz popularne hrvaške skupine Učiteljice Franu iz Tarapana banda.

Branislav Pećaranin
Tarapana band sestavljajo Frano Pehar, Damir Vukić, Dušan Bačić in Rok Maver, ki predstavlja slovensko četrtino.

To je prvi kader najnovejšega videospota za skladbo Neženja hrvaško-slovenske skupine, ki počasi, a zanesljivo osvaja vse večji krog oboževalcev, kar dokazuje tudi že 22 milijonov ogledov njihovih dosedanjih videospotov.

Pesem Neženja govori o mladeniču, za katerega vsi mislijo, da je ženskar, v resnici pa njegovo srce bije le za lepotico Ano. »Jaz sem do zdaj skozi videospote opravil že vse moške vloge, od zaroke na vrhu nebotičnika do pravljične poroke, tako da mi ne preostane nič drugega, kot da ekranizacijo pretvorim v realnost,« v smehu pravi pevec skupine Tarapane Frano in dodaja, da se je od vseh njihovih skladb najbolje našel v verzih Neženje.

Branislav Pećaranin
Frano Pehar in Gabrijela Periš.

ZMOČENA KAMERA

Videospot je režiral basist skupine Tarapana Rok, o snemanju pa nam je razkril naslednje: »Videospot smo snemali en teden na prekrasnih lokacijah otoka Paga in v luksuzni vili. Snemanje me je zelo spominjalo na maturantski izlet, saj je vsak kader vseboval obilico smeha, zabave in kopanja. V enem trenutku smo se toliko sprostili, da smo zmočili kamero, vendar se je na srečo vse dobro izteklo«.

V spotu je glavno vlogo Ane odigrala prekrasna Gabrijela Periš, mis Adriatic 2017, ki ima za fante samo besede hvale. »Fantje so zabavni, lepi, sproščeni, pravi džentelmeni, predvsem pa izvrstni glasbeniki. Vsak dan smo si snemanja krajšali z glasnim petjem dolgo v noč!«

Člani skupine trenutno snemajo še zadnje skladbe za svoj albumski prvenec, za katerega upajo, da bo luč sveta ugledal že konec leta, do takrat pa jih čakajo številni nastopi v okviru poletne turneje. Fantje že komaj čakajo, da skupaj s svojimi oboževalci zapojejo svojo novo pesem.