Prestol

Noben plemič mu ne more konkurirati v lepoti

S.N.Č./NoviceSvet24
20. 3. 2018, 07.10
Deli članek:

Komaj dobrega pol leta je minilo, odkar je danski princ Nikolai prvič opozoril nase s svojim videzom. In še takrat je šlo le za fotografije s praznovanja njegovega rojstnega dne.

Profimedia
Na svoj osemnajsti rojstni dan, ki ga ja praznoval z družino, je bil Nikolai videti kot otroček.

Vse skupaj je videti precej običajno, saj je šlo za družinsko praznovanje, ki ga je za osemnajsti rojstni dan svojega vnuka pripravila kraljica Margareta.

Nikolaia je bilo mogoče opaziti po dolgem času, ker nikoli ni maral izstopati in se je raje držal v ozadju – a za lastni rojstni dan se seveda ni mogel izmuzniti objektivom, saj je bil glavna zvezda.

PREOBRAT

Naslednje družinske fotografije s prinčevo podobo so se pojavile februarja, ko je bil na pogrebu dedka princa Henrika. Videlo se je seveda, da je žalosten, a njegova pojava je bila prvič na moč samozavestna. In kako tudi ne, saj se mu je v zadnjih mesecih življenje obrnilo na glavo in se vrti le še okoli fotografskih aparatov.

V začetku januarja se je mladenič namreč prijavil kot model na dansko agencijo Scoop, kjer so ga tako zaradi idealnih mer kot naslova z veseljem sprejeli. Kot model je začel takoj pozirati za različne danske blagovne znamke, ko je opravil krajši tečaj iz manekenstva, pa je že dobil priložnosti, da se sprehodi po pistah svetovnih modnih prestolnic.

KORISTNO

Resnica pa je, da danski princ, ki se ponaša tudi z naslovom grof Monpezat, svoj denar nekako tudi mora služiti oziroma bi ga bil primoran, ko bo končal šolanje. Čeprav je sedmi v vrsti za prestol, nima nobenih uradnih dolžnosti do krone, kar pomeni, da z dvora ne dobiva denarja, niti mu ne pripadajo ozemlja in druge nepremičnine.

Vsekakor bi mladenič lahko še mirno hodil v šolo in prejemal žepnino, a očitno se je sklenil že zdaj postaviti na svoje noge. Glede na to, da se že zdaj sprehaja po istih pistah kot najslavnejši svetovni modeli, bo morda tudi zaslužil več, kot bi mu kapnilo s kraljevske mize.