Mark Wahlberg

Igralec zaradi razlike v plači daroval 1,5 milijona dolarjev

K.M.
14. 1. 2018, 11.22
Posodobljeno: 14. 1. 2018, 11.22
Deli članek:

Zaradi vnovičnega snemanja prizorov za film Ves denar sveta je igralec Mark Wahlberg dobil 1,5 milijona dolarjev nadomestila, njegova soigralka Michelle Williams pa zgolj tisoč dolarjev.

Profimedia
Mark Wahlberg

Le mesec dni pred izidom filma Ves denar sveta (All the Money in the World) je igralska zasedba še enkrat posnela vse scene, v katerih je nastopal Kevin Spacey. Le-tega je namreč igralec Anthony Rapp obtožil spolnega nadlegovanja, sledile pa so še številne druge obtožbe. Producenti tako v svojemu filmu niso želeli imeti Spaceyja, so pa naredili drugo veliko napako. 

Številne organizacije predvsem pa združenje Time's up, v katerem so združene tudi številne priznane Hollywoodske igralke, se ne bori zgolj proti spolnemu nadlegovanju nad ženskami, ampak tudi proti občutni neenakosti. Producenti filma pa so tako naredili ključno napako. Mark Wahlberg je za ponovno snemanje dobil kar 1,5 milijona dolarjev nadomestila. Michelle Williams, ki je imela v filmu glavno vlogo, pa zgolj 1000 dolarjev, oziroma 80 dolarjev na dan. Ko je ta podatek prišel v javnost, so se seveda oglasili številni zagovorniki ženskih pravic, ki tako ogromne razlike, kljub ločenim pogodbam, preprosto ne razumejo. 

Profimedia
Mark Wahlberg, levo, in Michelle Williams v filmu Ves denar sveta.

Vse skupaj pa je včeraj vsaj delno popravil kar igralec. sam. Wahlberg je namreč celotni svoj honorar, torej 1,5 milijona dolarjev, daroval združenju Time's up in njihovi fundaciji. "V zadnjih dneh je bilo moje plačilo za vnovično snemanje filma Ves denar sveta del pomembne teme pogovorov. Sam 100 % podpiral boj za pravično plačilo in tako v imenu Michelle Williams darujem 1,5 milijona dolarjev v fundacijo Time's Up," je zapisal na družbenih omrežjih in tako postal šele drugi moški, ki je brez ženske sopodpornice daroval v omenjeno fundacijo. Na njegovo potezo pa se je odzvala tudi Williamsova. 

Profimedia
Michelle Williams

"Če si zares zamišljamo enakovreden svet, potem so potrebna enakovredna prizadevanja in odrekanja. Danes je zaradi Mark Wahlberg eden izmed najbolj neizbrisnih dni v mojem življenju," je zapisala.