Rock'n'roll je še zelo priljubljen

S koncertom proslavili 25. obletnico obstoja

Teja Pelko
28. 11. 2017, 21.30
Deli članek:

Skupina Sausages je v Orto baru s svojimi oboževalci praznovala četrt stoletja delovanja in ustvarjanja.

Teja Pelko
Sausagesi so 25-letnico proslavili s svojimi oboževalci, na odru pa so se jim pridružili njihovi glasbeni prijatelji.

Ob tem jubileju so se jim na odru pridružili gosti oziroma glasbeni prijatelji Tomi Meglič, Neisha, Marko Hatlak, Matevž Šalehar - Hamo, Peter Dekleva, Blaž Črnivec, Marko Paunovič, Gašper Gradišek in Daniel Savnik

Hamo je tudi njihov velik oboževalec. »Poznam jih že vseh 25 let. To je čisti rock 'n' roll! Všeč mi je, da verjamejo v to, kar delajo, in da to počnejo že 25 let. Če bo meni uspelo toliko časa delati s svojim bendom, bom zelo vesel, bom pa takrat že kar precej star,« nam je v smehu dejal frontman skupine Hamo & Tribute 2 Love, v kateri igra tudi Sausagesov bobnar Martin Janežič - Buco. »V Buca sem se po mojem zaljubil na prvi pogled, ko sem jih prvič slišal, ker je muzikalen do norega. In sem jim ga potem sčasoma tudi sunil. Dolgo je trajalo. Mislim, da si tega zdaj že ne zamerimo več. A saj si nikoli nismo prav dolgo,« je še razkril Hamo.

Sausagesi so v 25 letih nanizali 1243 koncertov na različnih odrih, 5 studijskih albumov in 14 videospotov.

Skupino je ob jubileju prišlo podpret kar nekaj znanih obrazov, med njimi voditeljica Tara Zupančič in frontman skupine Društvo mrtvih pesnikov Alan Vitezič. Tara je bila sicer ob njihovih začetkih premlada, da bi jih spremljala, a pozna njihove pesmi. Pri njih ji je najbolj všeč to, da po vseh teh letih še vedno stojijo za svojim rock 'n' rollom. Danes pa se ob eni od pesmi tudi v živo spominja dogodka, ko je prvič slišala zanje. »Stara sem bila kakih 12 let, ko so bili na televiziji. Spomnim se, da sem rekla: 'Mami, glej, kakšne čevlje ima ta pevec.' Imel je bulerje, jaz sem pa to takrat po mojem prvič videla. Še zdaj imam to sliko v glavi,« nam je zaupala Tara.

Alan Sausagese spremlja vse od njihovih začetkov, večkrat so skupaj tudi igrali. Najbolj mu je všeč njihova energija. »Ta moment, ko kot poslušalec ne moreš stati pri miru, ampak moraš malo migati. To ima ta bend in mi je fajn,« pravi Alan.

»Fajn« pa je bilo ta večer tudi jubilantoma Goranu Breščanskemu in Bucu. »Na odru sem se danes super počutil, kot da bi bil star 25 let. Res dober občutek! Ko delaš tisto, kar te res veseli, je vse dobro,« je po nastopu povedal pevec skupine. Enaki občutki so prevevali bobnarja. »Na odru sem se počutil tako kot pred 25 leti. Veliko stvari sem doživel v teh 25 letih, ko smo igrali in potovali naokoli. To je bilo najlepše možno odraščanje – iz fanta pri šestnajstih, ki je šel s harmonike na bobne, pa v pleh muziko, zdaj pa je imel po 25 letih v Ortu super koncert s super publiko,« pravi glasbenik. In sodeč po Goranovih besedah bo lahko v tem užival tudi v prihodnje. »Še naprej bomo delali. Drug drugemu smo dokazali, da ne moremo brez glasbe, niti ne eden brez drugega. Poskušali smo igrati v različnih bendih, a je še vedno najbolje, ko se zbere ta ekipa. Mislim, da se bo to še naprej dogajalo. Vesel sem, da sem spoznal te fante in da sem z njimi. Res se mi zdijo dobri,« nam je za konec dejal Breščanski. (Teja Pelko)

Sausagesi so 25-letnico proslavili s svojimi oboževalci, na odru pa so se jim pridružili njihovi glasbeni prijatelji.***