Deskanje na vodi

Najbolj športni princ je s severa

S.N.Č.
17. 10. 2017, 07.15
Deli članek:

Medtem ko večina aristokratov svoje družinske počitnice medijem predstavlja s fotografijami z rajskih plaž ali mondenih smučišč, norveški princ Haakon piše povsem drugačno zgodbo.

Profimedia
Haakonovo surfersko znanje je nesporno.

Princ Haakon je po lastni izbiri služil tudi v norveški mornarici, kjer ima čin admirala.

Ljubitelj vseh športov, še posebej deskanja na vodi, je za svoj življenjski slog navdušil vso družino: svojo soprogo Mette Marit, hčerko Ingrid Alexandro, sina Sverra Magnusa in celo ženinega sina Mariusa.

Polnoletni Marius zdaj sicer študira v Ameriki in tam preživlja tudi večino prostega časa, žena in oba najstnika pa so ob Haakonu vedno, ko se ta poda v valove.

Poleg ogromno športnih dejavnosti je Haakon po uradni dolžnosti aktiven tudi v kulturi, kjer mu je dodeljeno kar dvanajst pokroviteljskih vlog.

Norveški dvor je tako pred dnevi objavil nekaj fotografij, ki prikazujejo družino med zasebnim dopustom v Hoddeviku, med deskarji na vodi zelo priljubljenem letovišču. Poznavalci tega športa so s fotografij razbrali, da sta moška izjemno nadarjena in izurjena, a da sta izjemno talentirani tudi obe dekleti. Ljubitelje kraljeve družine pa so seveda najbolj navdušile pozerske fotografije in široki nasmehi tako na obrazih otrok kot prestolonasledniškega para.

Princ Haakon je tudi v svetu priznan deskar na vodi, ki pa razen na dobrodelnih prireditvah nikoli ni sodeloval na tekmovanjih. A za promocijo zdravega športnega življenja je naredil ogromno, še posebej za deskanje na vodi. Prav po njegovi zaslugi je Norveška maja letos gostila evropsko prvenstvo v surfanju.

Z dvora pa so pricurljale informacije, da je enajstletni princ Magnus, ki se na vseh uradnih družinskih dogodkih odkrito dolgočasi, zeha, se pači in vrta po nosu, nad deskanjem na vodi tako navdušen, da se bo verjetno s tem začel ukvarjati profesionalno, saj si želi tudi tekmovati. Podpora njegovega očeta bo verjetno brezpogojna.