Prijateljski večer, ki se je začel točno ob 21. uri, je v triurnem glasbenem popotovanju postregel s številnimi uspešnicami. Zvesto občinstvo, ki je napolnilo Avditorij Portorož, pa se je s Slavkom veselilo, da je »takšen, ker je živ«. Skoraj pričakovano se je koncert začel (in končal) z melodijo Ko mene več ne bo, nato pa so sledili vsem nam znani hiti, kot so Mi ljudje smo kot morje, Portorož 1905, Ti znaš, Solinar, Ne bom pozabil na stare čase, Tina, Črta ter mnogi drugi.

Slavko Ivančič: "Portorož je prekrasen in super. Ampak priznam, da sem čedalje bolj navezan na Crikvenico in na mojo družino, na mamo, ki je še živa, sestro in celotno družino."

Duet z vnukinjo

Še posebej ganljiv je bil trenutek, ko je slavljenec, ki je praznoval »življenje«, na odru nastopil s skoraj štiriletno vnukinjo Marino Jenček. Seveda to ni bil edini duet. S pevko Steffy je zapel pesem Ne morem več do tebe, z Easyjem sta se združila skozi melodijo Nisem jaz, s klapo Lumin pa je navdušil v pesmi Vilo moja. Publiko so s svojimi uspešnicami pobožali še Anika Horvat, Žiga Rustja ter skupina Kingston, ki je poskrbela za pravi žur. Tik pred koncem pa je presenetil še Tilen Artač, ki je z imitacijo Svetlane Makarovič dodobra nasmejal občinstvo, ki je uživalo v nepozabnem druženju.

Koncert Slavko Ivancic 8
Alesh Maatko
Slavko pravi, da se počuti odlično, saj so glasilke v redu, prsti ubogajo, drugega pa za nastop ne potrebuje.