Zabava

Alja Krušič in njena skrita fantazija

Alesh Maatko
14. 8. 2016, 14.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po krajšem premoru se z novo skladbo Fantazija vrača zmagovalka tretje sezone šova Slovenija ima talent Alja Krušič. Gre za energično in pozitivno skladbo, v kateri si Alja želi na lepše, na morje, tja, kjer je sonce in so dnevi daljši. Naša fantazija ne pozna meja, zato si Alja v skladbi želi kamorkoli, le da je stran od skrbi in vsakdanje rutine.

Promo foto
Alja Krušič se želi vpisati na študij jazz petja v Avstriji.

Čeprav se je Alji Krušič po zmagi na največjem šovu talentov v Sloveniji življenje po svoje obrnilo na glavo, še vedno stoji na trdnih tleh – letos je končala prvi letnik študija glasbene pedagogike v Mariboru, želi pa se vpisati na študij jazz petja v Avstriji. Lani je nastopila na Melodijah morja in sonca, kjer je v skupnem seštevku osvojila tretje mesto s skladbo Najin ples, v zadnjem času veliko sodeluje z Big in Brass bandom Radlje ob Dravi, letos pa je prvič nastopila tudi na festivalu v Avstriji z Big Bandom West iz Deutschlandsberga. Pri novi skladbi je sodelovala z mlado ekipo avtorjev in glasbenikov. Za glasbo in aranžma je poskrbel Alex Volasko s pomočjo bobnarja Žige Ravšlja. Pri besedilu sta Alja in Alex sodelovala, za kitarski solo vložek pa je poskrbel priznani kitarist Franci Zabukovec - Zabukowski.

Marca 2014 je najstnica Alja predstavila svoj drugi, umirjeni singel Nisi sam.

Komaj mi je šestnajst let

Spomnimo. Kot šestnajstletna pevka je Alja Krušič sredi junija 2013 postala velika zmagovalka finalne oddaje tretje sezone šova Slovenija ima talent. Mlada pevka iz Ribnice pri Pohorju je Slovenijo navdušila z angelskim glasom in tako v superfinalu, v katerem se je borila z Ano Karneža, na koncu pridobila največ glasov. Kmalu po zmagi je mlada pevka Sloveniji že pripravila debitanski singel poletnih ritmov A boš malo moj.

Mediaspeed
Alja Krušič je navdušila s preprostostjo in karizmatičnim vokalom.