Zabava

Kateri so najpopularnejši domači glasbeniki?

M.I.
1. 5. 2014, 15.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Všečkanje na Facebooku je enostaven način spremljanja stvari, ki so nam ljube, ter hkrati dober indikator popularnosti in promocijsko orodje javnih oseb.

Matevž Paternoster

1. Siddharta, 87.231 všečkov
Siddharta ostaja najpopularnejša domača zasedba – tudi na Facebooku. Na svoji strani večinoma napovedujejo koncerte in objavljajo pokoncertne vtise in obsežnejše fotogalerije. Osebnega stika s poslušalstvom je manj.

Facebook
Zaradi tudi do 70-odstotnega upada v prodaji albumov in posameznih skladb so glasbeniki prisiljeni, da so manj izbirčni pri izbiri živih nastopov, prav tako so prisiljeni pristajati na nižja plačila.
2. Laibach, 82.312 všečkov 

Laibach ostajajo najbolj znano glasbeno ime zunaj meja domovine in veliko všečkov prihaja onstran meja. Njihov profil je ažuren in pronicljiv, tudi zaradi zvestih privržencev, ki »laibachizirajo« vse možno – od znanih fotografij, turističnih znamenitosti do hišnih ljubljenčkov in otrok.

3. Modrijani, 70.145 všečkov 

Manija narodno-zabavne glasbe, s katero je štajerski kvartet obnoril mlado in staro, se ne pomni od dnevov, ko so na veliko »harali« Avseniki. Modrijani so eni koncertno najbolj zaposlenih bendov pri nas in enako je na FB-ju, kjer skoraj dnevno objavljajo spote, napovedi, misli oboževalcev in še kaj.

osebni arhiv
4. Tanja Žagar, 66.261 všečkov 

Punca z glasom Terminatorja (lastna označba) je garačka, ki je najbolj popularna predvsem v manjših slovenskih krajih. Na svojem profilu sicer ostaja skopa, kar se zasebnega življenja tiče, je pa objav precej: napovedi koncertov, galerije le-teh in pozerske fotografije so običajno vse, kar deli z javnostjo.

5. Maja Keuc, 58.967 všečkov 

Maja, oz. zdaj Amaya, ima veliko sledilcev, nedvomno tudi zato, ker je njen profil zelo oseben. Od objav domačih fotografij s prijatelji, razglabljanj o življenju do čustvenih izlivov jeze in navdušenja. Uradna spletna stran je ukinjena, zdaj živita le profila na Facebooku in Twitterju.