Zabava

S Tanjo Žagar se je plesalo, pelo in dobro jedlo

28. 7. 2013, 19.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Da se lahko prijetno združi s koristnim, je znova dokazala priljubljena Tanja Žagar, ki je s svojo založbo Gong Records organizirala enodnevni izlet oziroma vse bolj zaželeno Žagarijo, ki je tokrat vse oboževalce – teh je bilo za tri polne avtobuse – popeljala na ogled prelepe Gorenjske.

Gregor Lapajne

Gregor Lapajne

Vsak izmed več kot 150 potnikov je že ob prihodu prejel oranžno majico z napisom Blejska Žagarija s Tanjo Žagar, vsi skupaj pa so si ogledali tako Avsenikov muzej v Begunjah, lectarsko delavnico v Radovljici, Blejski grad, kjer se je pevka prelevila v grajsko gospodično in s tem navdušila še naključne turiste. Nato pa se je vse prava Žagarija nadaljevala še ob pikniku, na katerem se je jedlo, pilo, pelo in plesalo kot že dolgo ne.

Gregor Lapajne

»Blejska Žagarija je bila čarobna, romantična, vroča, razburljiva, poučna, zabavna in še in še. Zapomnili si jo bomo po veselem druženju, zanimivih ogledih, razigranem pikniku, kjer se je plesalo, pelo in dobro jedlo. Vrhunec Žagarije pa je bila Blejska noč, na kateri sem prepevala skupaj z mojo skupino Avanutra. V našem triinpolurnem nastopu nas je za deset minut prekinil le čudovit ognjemet, sicer pa smo žagali brez premora, ustaviti nas ni mogel niti dež, ki je žuriral z nami zadnjo uro. Tako nam bodo ostali tudi prav posebni spomini na od glave do peta mokre blejske žagarske trenutke,« nam je o tokratnem 'žaganju' povedala Tanja Žagar, vedno polna energije, ki se ob tem že veseli nove – Dobrnške Žagarije, ki se bo zgodila že 17. avgusta.

Gregor Lapajne

Simpatična pevka nam je zaupala, da si bodo lahko njeni številni oboževalci – ki z nasmehom na obrazu pravijo »Kdor ne žaga, ni Sloven’c!« – tokrat ogledali Muzej premogovništva v Velenju ter se odpravili na ogled podzemnega sveta, ki jo bo popestrila knapovska malica. V Celju bo sledila srednjeveška predstavitev, nato pa še žagarski piknik in zabava v Dobrni, kjer bo Noč pod kostanji s Tanjo še eno nepozabno doživetje.

Gregor Lapajne
Gregor Lapajne
Gregor Lapajne