Zabava

Josipa Lisac ne želi biti diva

M.V.
25. 7. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

63-letna hrvaška pevka že več kot 40 let navdušuje s svojo edinstvenostjo in upiranjem vsemu, kar bi jo lahko umestilo v povprečje, ko ni na odru, pa se zadnja leta sprošča predvsem na golfu.

Alesh Maatko, Mediaspeed, Screenshot

Alesh Maatko, Mediaspeed, Screenshot
Sprošča se z golfom.

Kot na vseh področjih, se tudi na igrišču trudi biti potrpežljiva. Letos mineva 40 let od izdaje njenega prvega samostojnega albuma Dnevnik jedne ljubavi, ona pa še vedno ostaja enaka kot na začetku – samosvoja in posebna!

Hrvaška pevka Josipa Lisac se, kadar ni na odru, najraje sprošča z golfom. Tako kot se profesionalno in natančno loteva glasbe, se tudi tega športa. »Včasih pride dan, ko gre vse narobe, potem pa trenutek, ko se ti zdi, da si našel udarec, ki vedno uspe. Treba je biti potrpežljiv, tako kot v življenju, in se osredotočiti na pozitivne trenutke,« je hrvaškim medijem zaupala Josipa, ki je do svojih veščin še vedno kritična. Jo pa zato šport sprošča in prav nič je ne bi motilo, tudi če bi jo med igranjem golfa zasledoval paparac. »Naj teče za mano po gozdu, vmes pa mi lahko pomaga tudi iskati izgubljene žogice,« se je pošalila pevka, ki meni, da na Hrvaškem pravih paparacev sploh ni.

Alesh Maatko, Mediaspeed, Screenshot
63-letna hrvaška pevka Josipa Lisac.

Bori se proti uniformiranosti

Josipa se trenutno pripravlja na prvi samostojni nastop v puljski areni, s katerim bo obeležila 40 let od izdaje albuma Dnevnik jedne ljubavi. »Ta koncert ni bila moja ideja, če sem iskrena. Sama se ne bi nikoli spomnila na to, a se veselim nastopa v areni, kjer so se nekoč odvijali pravi boji. Tudi življenje je borba,« pravi hrvaška pevka, ki nikoli ni bila del hrvaške komercialne glasbene scene.« Ustvarila sem si svoj otok znotraj tega zverinjaka, kot mu pravim sama. Borim se proti uniformiranosti, proti ustaljenim normam, ki mi niso prav nič všeč,« je razložila Josipa, ki je s svojim vokalom in pojavo vedno presenečala in navduševala. Nikoli pa se ni prištevala med dive. »Ne želim biti v tej družbi,« je na kratko odvrnila pevka, ki do konca ostaja pristna individualistka.

Alesh Maatko, Mediaspeed, Screenshot
Josipa se trenutno pripravlja na prvi samostojni nastop v puljski areni.