Kot je za STA ocenil predsednik organizacijskega odbora Matej Oset, je letošnja prireditev uspela. Pripravili so žanrsko zelo različne dneve, vezano na vsebino pa je bil ob posameznih dnevih različen tudi obisk. Vrhunec prireditve v soboto z Vodno simfonijo ob Savinji ter tradicionalnim ognjemetom je presegel tudi pričakovanja organizatorjev. Kot pravi Oset, je "šlo za za izjemno lep dogodek in tudi za izjemno lep obisk".

Prizorišča, ki so jih letos na novo postavili, nameravajo v bodoče razvijati, kar velja tudi za novo prizorišče v Jagočah, ki jim omogoča novo festivalsko dogajanje. Slednje imajo namen v prihodnjem letu še nadgraditi in dokončno "potrditi tudi na festivalskem zemljevidu Evrope", pravi Oset.

Prerasa v mednarodni festival

Pivo in cvetje iz množične turistično-zabavne prireditve namreč zadnja leta prerašča tudi v mednarodni glasbeni festival. Tako se je na štirih festivalskih prizoriščih zvrstilo 37 glasbenih skupin in njihovih gostov iz Slovenije in tujine. Gostili so tako izvajalce zabavne in narodnozabavne glasbe, folk in etno glasbe ter rock in pop skupine. Prvič pa so na festivalu nastopili tudi izvajalci rap glasbe in pripravili "DJ party".

Vsako popoldne je potekala tudi prireditev Lepo je res na deželi s predstavitvijo tradicije in dediščine Laškega. Danes dopoldne pa si je bilo mogoče ogledati tradicionalno ohcet po stari šegi. Ob pestrem dogajanju pa so si obiskovalci privoščili tudi pivo. Po ocenah organizatorjev se ga je popilo med 250.000 in 300.000 vrčki.