Zabava

Je prestopila meje dobrega okusa?

M.V.
1. 7. 2013, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriška pevka Madonna javnost rada šokira z izjavami, potezami in modnimi kombinacijami, tokrat pa prah dviguje z videom Secret project – Skrivnostni projekt, na katerem je sodelovala s priznanim fotografom Stevenom Kleinom.

YouTube
Madonna je posnela nov kontroverzen video.

Madonna ne bi bila Madonna, če vsake toliko ne bi v javnost poslala projekta, ki bi vzbudil ogorčene poglede in vzdihe neodobravanja. Tokrat je to dosegla z videom, ki ga je posnela z newyorškim fotografom Stevenom Kleinom. Projekt sta poimenovala Secret project – Skrivnostni projekt, v njem pa sta se dotaknila nasilja nad moškimi. Pevko tako lahko vidimo, kako hladnokrvno meri s pištolo v manekena. S tem je po mnenju mnogih prestopila meje dobrega okusa, a Madonna si zaradi tega seveda ne beli glave.

Gre le za umetnost

Najprej sta s Kleinom posnela le fotografije, a ker to zanju ni bilo dovolj provokativno, sta fotografije vključila v video, v katerem sodelujeta tudi manekenki Kate Moss in Naomi Campbell. Posnetek prikazuje različne situacije, v katerih se izvaja nasilje nad moškimi v zaporu, ameriška pevka pa je glasno branila sporočilo projekta. »Absurdno je, da me ljudje obtožujejo, da spodbujam nasilje. Ne ubija orožje, dragi moji. Ubijajo ljudje. Če vas moti pištola na fotografijah, umaknite tudi vse orožje iz akcijskih filmov. Gre za umetnost in nič več kot to,« je diva povedala za medije.

YouTube
Z merjenjem v moškega je po mnenju mnogih prestopila meje dobrega okusa.
YouTube