Zabava

Očetova smrt ga je močno prizadela

S.J. / A.M.
6. 6. 2013, 12.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Eden najbolj priljubljenih hrvaških pevcev pravi, da je žalost ob smrti očeta – ustvarjalca hitov Borisa Novkovića – laže prebolel zaradi duhovnosti.

»Kakšno leto pred njegovo smrtjo sem se začel zanimati za duhovno življenje, kar mi je pomagalo ob njegovi smrti. Določene odgovore sem iskal že prej. Ko sem se sprehajal mimo pokopališča in opazoval ljudi, sem razmišljal, kako se počutijo, ko prihajajo na gobove. Smrt je naravna stvar, ki pa jo je težko sprejeti, ko se zgodi. Veliko je odgovorov na vprašanja, težava je le, da ne veš, kateri je pravi. Ugotovili bomo šele, ko pride naš čas,« je dejal Novković, ki je z italijansko pevko Saro Grimaldi predstavil nov izdelek.

»Glasbo za pesem sem napisal pred leti, vendar brez besedila, zato je pesem ostala na strani. Pred kratkim sem povsem nepričakovano naletel na starega sodelavca Mira Buljana, s katerim sem s skladbami U dobru i zlu, Sve gubi sjaj, Daleko, Branim se … dosegel izjemen uspeh. Ponovno srečanje se je zgodilo spontano v igralnici, kamor sva oba pripeljala otroka. Z Mirom sva se odločila pripraviti nekaj novega, in tako je nastala pesem Hitna ljubav,« je zaključil Boris.