Zabava

Jugoslavija se vrača!

Iz Malmöja Alesh Maatko
13. 5. 2013, 14.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ovo je Balkan ... Vsaj tako je leta 2010 na evrovizijskem odru za Srbijo prepeval Milan Stanković. V Malmöju se je Balkan znova združil, na prav posebni srbski zabavi.

Alesh Maatko
Predstavniki Slovenije, Hrvaške, Srbije ter Črne gore znova skupaj!

Alesh Maatko
Rakija za dobrodošlico ...

Izbor za pesem Evrovizije ni le glasbeno tekmovanje, ampak dogodek, ki združuje vsaj navzven različne, a kljub temu zelo sorodne narode. Če skandinavske države prirejajo svoje nekoliko bolj mirne zabave, na ruskih sprejemih pa recimo ne sme manjkati vodka, je Balkan poglavje zase.

Alesh Maatko
Srbija je pri svojih prijateljih v Malmoju organizirala nepozaben sprejem.

Medtem, ko so v na eni strani Malmöja, v evrovizijski areni potekale obvezne vaje, je Srbija le 20 minut iz mesta na svoj sprejem povabila predstavnike nekdanje skupne države ter medije. Iznajdljivi Srbi so preko svojih švedskih rojakov pripravili pravo vrtno zabavo, kjer nas je pričakal topel in odprt sprejem.

Alesh Maatko
Moje 3

Rakija za dobrodošlico, prijazni ljudje, nacionalne dobrote, ponos in srbsko kolo so tiste stvari, ki so znova privabile in še bolj navdušile. Srbska televizija letos v evrovizijski ogenj pošilja zasedbo Moje 3, ki jo sestavljajo Mirna Radulović, Nevena Božović, Sara Jovanović. Dekleta na Švedskem podpira tudi edina srbska evrovizijska zmagovalka Marija Šerifović (Molitva, 2007), ne nazadnje pa tudi naša Hannah, hrvaška Klapa s mora ter črnogorska zasedba Who See s pevko Nino Žižić, ki so na sproščenem, predvsem pa prijateljskem srečanju še pobližje spoznali.

Alesh Maatko
Skrivoma naj bi se začeli sestajati že nekaj dni po tem, ko sta se spoznali.

 

Svet Evrovizije v časopisu SVET24.