Album Tonyja Cetinskega "Opet si pobijedila" (Spet si zmagala) je prejel sedem nominacij glasbenih strokovnjakov. Naslovna pesem z albuma je tudi med desetimi uspešnicami, ki so jih za nagrado predlagali uredniki hrvaških radijskih in televizijskih postaj. Porin za uspešnico leta bo edini, o katerem bodo odločili glasovi občinstva, in sicer preko spletne strani nagrade.

Kljub temu, da ima Cetinski največ posameznih nominacij, je izid tekme za največ letošnjih porinov negotov. Poleg Belana in njegove skupine ter Stanića in Bratoša, ki imajo vsak po pet nominacij, imajo po štiri nominacije tudi nekateri drugi izvajalci, med njimi Urban&4, čelistka Ana Rucner in folklorni ansamble Lado.

Žirija pa je že odločila, da bosta nagradi za življenjsko delo letos prejela 77-letni dirigent Vladimir Kranjčević in 85-letni trobentač Stanko Selak, ki sta pustila globoke sledi v hrvaški glasbeni kulturi. Kranjčević je poznan tudi po večletnem sodelovanju s Slovenskim komornim zborom.

Posthumno pa bodo nagrado za življenjsko delo podelili letos preminulima Anđeli Potočnik, dolgoletni članici ansambla LADO, ter jazz pianistu in skladatelju Draženu Boiću. Porine 2013 bodo podelili v 50 kategorijah 11. maja na Reki.