Zabava

O čem sanja Luka Nižetić?

21. 1. 2013, 11.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred izidom albuma Kad zasvira … je Luka Nižetić predstavil najavno pesem Jugo, za katero je povedal, da bolj primerne pesmi, kot je ta in ki bi lahko bolje predstavljala njegov četrti studijski album, ni.

Skladbi je sledila še pesem Nisu godine, zdaj pa je čas, kot pravi Luka Nižetić, za predstavitev U snovima. Na četrtem studijskem albumu Kad zasvira … splitskega gasbenika smo čakali dolga štiri leta. Vzrok temu je bilo temeljito iskanje 'tistih 12 pesmi'. Tako je bil Luka ustvarjalno razpet med Beogradom, Sarajevom, Splitom in Zagrebom, da je  na koncu le prišel do pravih zvokov.

Za pesmi na novem albumu Luka pravi, da še nikoli niso pesmi tako dobro poosebljale njega, saj so zelo temperamentne, po drugi strani pa nostalgične in malo dramatične. Mladi pevec je želel preizkusiti nove stvari, tako je k sodelovanju povabil popolnoma nove avtorje in producete: Aleksandra Milutinović , Saša Dragić, Dino Muharemović, Adnan Šaran, Srđan Šegvić, Aljoša Šerić. Na albumu najdemo Lukovo avtorsko pesem Da šutimo zajedno, za produkcijo in aranžma je pa je poskrbel Bruno Urlić.