Zabava

Bo slovenskemu bendu uspelo?

7. 1. 2013, 10.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Bohem z novim singlom Nihče iz vesolja in kmalu s tretjo ploščo spet osvajajo Slovenijo. Jim bo uspelo? Poslušajte najnovejšo pesem!

Skupina Bohem, ki se po albumih Življenje ni zločin in Manifest ljubezni intenzivno pripravlja na izid novega albuma, se vrača na glasbeni zemljevid s pesmijo Nihče iz vesolja, s katero ponovno dokazujejo, da so eden izmed najbolj priljubljenih bandov pri nas. Nova pesem je naznanilo nove, težko pričakovane tretje plošče, ki bo izšla v naslednjem letu.

"Besedilo in zgodbo lahko vsak razume po svoje, dejstvo pa je, da govori tudi o malem človeku, ki je po eni strani kaplja v morju, nihče iz vesolja, po drugi strani pa lahko njegova dejanja pomenijo/povzročijo velike stvari ... Še kako resnično v trenutno aktualnih razmerah pri nas," pravijo Bohem.

Skupina se s to pesmijo vrača k močnim besedilom, spevnim melodijam in refrenom, ki so bili njegov zaščitni znak že pri uspešnicah prejšnjih dveh plošč, kot so On je jaz, Deveti junij, Kraljica sanj, Romanca, tokrat pa so v pesmi Nihče iz vesolja poskrbeli tudi za svežino, saj so pri refrenu, pri spremljevalnih vokalih, sodelovali člani gospel zbora Bee Geesus, odločili pa so se tudi za drzen kitarski solo.

Skupina Bohem, ki jo sestavljajo Matic Jere (vokal), Damir Pavlič (bobni), Manca Pinterič (klaviature) in Dejvi Kotar (bas) in Simon Šubic (kitara), je novo pesem posnela v Sloveniji in Italiji pod taktirko uspešnega producenta Andree F, za mastering pa je poskrbel Graham Goldman, v studiu Masterdix v New Yorku, ki je domač svetovnim zvezdam, kot so Jay Z, Sting, Red Hot Chili Pepers ipd. »Kdo naj bo, nihče iz vesolja, tujec na karti sveta. Kdo naj bo, podoba ideala, človek po meri vseh tvojih želja«, pravi v refrenu Matic Jere, pevec skupine Bohem, ki je hkrati tudi avtor besedila in glasbe.

Bohem so prepričani, da bo leto 2013 zagotovo njihovo leto.

##IMAGE-18551##»V novem letu si želim, da bi naposled le izdali našo tretjo ploščo, želim si še več koncertov, kjer bomo publiki lahko predstavljali naš novi material. Na osebnem področju pa si želim predvsem, da bi ohranil ravnovesje med družino in glasbo, ter biti malo manjkrat prehlajen, kot v letu 2012«, je zaupam Matic Jere, frontman skupine Bohem.

Za leto 2012 pravi, da je bilo to leto krize na vseh področjih, nasploh za celotno človeštvo in sam slovenski narod.

»Hitro ga bom pozabil«, še dodaja.

Skupina Bohem je mnenja, da je bilo leto 2012 simpatično valovito leto, ki sicer ni ponudilo nekih presežkov, je pa bilo to leto iz katerega so se veliko naučili in iz katerega bodo lahko v 2013 črpali nov navdih. 
»Leto, ki se poslavlja smo skoraj v celoti uporabili za snemanje nove plošče, ki bo luč sveta zagledala v 2013. Prav v teh dneh smo kot darilo sebi in našim fanom, ki so pridno čakali na naš naslednji korak v eter poslali novo pesem Nihče iz vesolja na katero smo izredno ponosni in mislimo, da bo velik koncertni biser. Ker je 13 večini v bandu srečna številka mislimo, da bo 2013 naše leto, leto bohemov in nestrpno čakamo, da se naše zgodbe zlijejo z idejo in željo po boljšem in lepšem. Vse najboljše pa seveda želimo tudi svojim bližnjim in vsem dobro mislečim in poštenim«, še dodaja Dejvi.