Zabava

Božič pri Koširjevih - Zimska pravljica na Bledu

Tomaž Mihelič/Lady
26. 12. 2012, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Z družino Košir smo se srečali ob idiličnem Blejskem jezeru, natanko 19 let po tem, ko je svojo prvo zmago v slalomu slavil Jure.

V dveh desetletjih se je iz slovenskega smučarskega junaka prelevil v uspešnega poslovneža in čisto pravega očeta, ki priznava, da so njegova največja osebna zmaga žena Alenka, hčerki Alina in Anika ter sin Jalen. Dekleti že pridno stopata po športnih stopinjah staršev, Jalen pa ima še dovolj časa, da se odloči za šport, ki bo pritegnil njegovo pozornost.

Božični prazniki pred 19 leti, ko je Jure Košir v Madonni di Campiglio doživel svojo prvo slalomsko zmagoslavje, so bili nekaj posebnega. Tudi zato, ker je bil na ta veliki dan ob njem oče, ki je k celotnemu slavju vnesel nekaj družinskega razpoloženja. Zaradi športa je bil naš šampion prav ob koncu leta skoraj vedno zdoma, tako da je praznoval razpet med tekmami in treningi. Danes je povsem drugače, saj si je ustvaril družino, ki mu je pošteno spremenila življenje. Prazniki so še lepši, k čemur največ pripomorejo otroci, ko polni pričakovanj in z iskricami v očeh sodelujejo pri ustvarjanju značilnega prednovoletnega ozračja.

Več v tiskani Lady