Zabava

Konec z Lenimi kostmi

Tamara P.
26. 10. 2012, 16.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na včerajšnjem koncertu v Kinu Šiška je skupina Lene kosti, ki je nastopila pred nemško metalno atrakcijo Accept, šokirala z izjavo, s katero se številni oboževalci nikakor ne morejo sprijazniti.

Včeraj smo si v ljubljanskem Kinu Šiška ogledali pravo koncertno poslastico s skupinama Lene kosti in Accept. Čeprav so nemški metalni velikani več kot navdušili ljubljansko publiko, je večer vendarle zaznamovala legendarna jarška zasedba Lene kosti, ki je nastala pred 34 leti. Njen karizmatični pevec in edini originalni član Milan Krušič je namreč ob zaključku koncerta najavil slovo skupine. Svoje fane je šokiral z izjavo, da je tistim 'motherfuckerjem', ki so ostali pred dvorano, lahko žal, saj so zamudili njihov zadnji koncert.

Milan ni razlagal, zakaj so se Lene kosti odločile za zaključek glasbene kariere, je pa še isti večer na facebooku zapisal: »Dragi prijatelji in podporniki Lenih Kosti! Vsaka zgodba se enkrat zaključi in tako vas moram žal obvestiti, da se je zgodba Lenih Kosti po koncertu z nemškimi velikani Accept dokončno zaključila. Odločitev je bila nenačrtovana in je posledica okoliščin, o katerih ne bom dajal komentarjev. Hvala vsem, ki ste nas skozi vsa leta spremljali na koncertih in kupovali naše plošče, majice in nam tudi s tem omogočili našo pot naprej skozi vse padce in vzpone. Brez vas tudi nas ne bi bilo! Hvala tudi mojim prijateljem Janu Prosenu, Roku Večerinu, Edinu Sabljakoviču ter Mihi Oblišarju. V čast mi je bilo stati z vami na odru. Vso srečo pri vaših prihodnjih glasbenih podvigih! Lep pozdrav in hvala vam za vse, Milan Krušič – Dr. Evil«

In tako smo Slovenci po razpadu skupine Requiem, ki je ugasnila s poletjem, izgubili še eno odlično heavy metal skupino.