Zabava

Kako je shujšal dr. Rugelj

Tamara P.
25. 10. 2012, 18.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Avtor vroče knjižne uspešnice Dalaj, teci, živi dr. Samo Rugelj se je v letošnjem letu pomladil za najmanj deset let.

So za njegov preporod zaslužne zgolj priprave na 42-kilometrski maraton, ki ga je spomladi uspešno pretekel na Dunaju, ali pa gre še za kaj drugega? Odvečnih kilogramov prav gotovo ni izgubil s tekom, saj so bile palačinke z nutelo redno na njegovem jedilniku … 

»Energijska hrana pred daljšim tekom je pomembna, da tek poteka nemoteno. Po drugi strani pa dolg tek spodbudi tudi velik apetit nekaj ur pozneje, ko je treba zaužiti potrebno hrano. Palačinke so sladka razvada že dolgo časa, ki sem jo nadaljeval tudi med treningom maratona. Ni pa seveda najprimernejša, če želimo izgubiti kak kilogram. Trdim, da med tekom ne moremo kaj dosti shujšati, če ne kontroliramo tudi prehrane in se ji samo prepustimo. Sam med pripravami na maraton nisem izgubil niti grama. Sem se pa pred nekaj meseci za nedoločen čas odpovedal predelanim ogljikovim hidratom v vseh oblikah – gre za tako imenovano paleo prehrano, ki jo je imel paleolitski človek – in v dobrih dveh mesecih sem po desetletju neuspehov na tem področju precej brez težav izgubil skoraj deset kilogramov. Tudi tečem zdaj veliko bolje in se boljše počutim,« nam je zaupal odgovorni urednik revije Bukla, publicist in predavatelj na Filozofski fakulteti  dr. Samo Rugelj, sicer sin znanega psihiatra Janeza Ruglja.

Več o paleo načinu prehranjevanja izveste v knjigi Paleorecept, ki je ravnokar izšla prav pri Rugljevi založbi UMco, več o dr. Samu Ruglju in njegovi najnovejši knjigi Delaj, teci, živi pa lahko preberete v najnovejši številki Lady.