"čuden in strašljiv"

Režiserka Maïwenn pojasnila svojo izjavo o Johnnyju Deppu

S.Č.
27. 4. 2024, 20.20
Deli članek:

Igralka in režiserka Maïwenn je nedavno pojasnila svoje kontroverzne izjave o igralskem zvezdniku Johnnyju Deppu in njihovem sodelovanju na snemanju filma "Jeanne du Barry".

Profimedia
Johnny Deep naj bi živel v "svojem svetu".

V svoji prvotni izjavi za The Independent je Maïwenn opisala Johnnyja Deppa kot "strašljivega" in dejala, da je bila ekipa na snemanju prestrašena zaradi njegovega drugačnega smisla za humor ter negotovosti glede njegovega nastopa. Vendar pa je nedavno v intervjuju za Variety pojasnila svoje izjave, poudarjajoč, da je njeno mnenje o Deppu bolj povezano s karizmo in zvezdniškim statusom igralca kot s strahom.

Maïwenn je izrazila, da je Depp "strašljiv" v smislu, da je impresiven zaradi svoje karizme in statusa "kralja" v filmski industriji. Kljub temu pa je priznala, da je bilo med snemanjem težko komunicirati z njim, saj se je zdelo, da je igralec v svojem lastnem svetu.

Kljub težavam Johnniya še vedno spoštuje

Režiserka je tudi razkrila, da je bilo med snemanjem nekaj težav z Deppovim naglasom in da je bila primorana izrezati nekatere dialoge iz filma zaradi pomanjkanja časa za priprave. Kljub temu je poudarila, da so se podobne težave pojavile tudi pri drugih francoskih igralcih in da to ni nenavadno v filmski industriji.

Film Jeanne du Barry, v katerem poleg Deppa igrajo tudi Benjamin Lavernhe, Pierre Richard, Melvil Poupaud in Pascal Greggory, je doživel svetovno premiero na filmskem festivalu v Cannesu maja 2023. Zgodba filma sledi Jeanne Vaubernier, ženski iz delavskega razreda, ki si prizadeva za družbeni vzpon in se zaljubi v kralja Ludvika XV.

Maïwenn je zaključila, da kljub težavam med snemanjem še vedno spoštuje Deppa kot igralca in priznava njegovo genialnost, vendar priznava, da je bila komunikacija med njima otežena zaradi razlik v delovnih pristopih.

Za razliko od prvotnih izjav, ki so sprožile številne polemike, je Maïwenn s svojim pojasnilom poskušala razjasniti svoje misli in poudariti, da kljub težavam med snemanjem ostaja spoštljiva do Deppa kot umetnika.