Ganljiva zgodba

Delovna akcija preobrazila življenje družine Potrč: Solze, upanje in nov začetek

S.Č.
18. 3. 2024, 08.51
Posodobljeno: 18. 3. 2024, 09.16
Deli članek:

V čustveno nabitih trenutkih oddaje Delovna akcija so gledalci včeraj doživeli eno izmed najbolj ganljivih zgodb doslej.

Facebook
Družina Potrč s prenovo dobila novo življenje.

V ospredju je bila družina Potrč, ki se sooča z izjemnimi življenjskimi preizkušnjami. Oče Kristijan, samohranilec dveh otrok, najstnice Andreje in mlajšega sina Nikija, se je znašel v vrtincu obupa, ko jih je partnerka in mama otrok zapustila.

Družina doživela razkol

Zgodba, ki jo je voditeljica Ana Praznik razkrila Sloveniji, je bila srce parajoča. Družina je doživela razkol, ko je mati odšla brez povratka in za seboj pustila globoke rane ter neizrečeno bolečino. Oče Kristijan, ki se je v preteklosti že boril z mislimi na samomor, se je znašel pred skoraj nemogočo nalogo: kako vzdrževati družino, skrbeti za otroke in hkrati sanirati razpadajoč dom, ki je kričal po popravilu.

Andrejina pripoved o tragični noči, ko je našla očeta v štali, pripravljenega na najhujše, je pretresla gledalce. Reševalna akcija, ki so jo izvedli družinski člani in ki je očeta Kristjana pravočasno pripeljala do psihiatrične pomoči, je bila le začetek dolgega boja nazaj k normalnem družinskemu življenju.

Izrazil strah pred izgubo še enega starša

Materialna prikrajšanost družine ni bila edina preizkušnja. Domače razmere, nevarne električne napeljave in razpadajoča infrastruktura so bili dnevni izzivi, s katerimi so se morali spopadati. Najmlajši sin Niki, ki je izrazil strah pred izgubo še enega starša, je odražal globoko čustveno stisko celotne družine.

Projekt prenove, ki ga je vodila Ana skupaj z ekipo mojstrov, je bil zato več kot le obnova doma. Bil je znak upanja, izkaz podpore in solidarnosti skupnosti, ki se zaveda pomena sočutja in pomoči.

Prenova je vključevala temeljito preobrazbo doma, s posebnim poudarkom na varnosti in udobju. Novi električni sistemi, sanacija razpokanih sten, zamenjava oken in vrat ter zagotovitev osnovnih življenjskih pogojev, so družini Potrč omogočili nov začetek.

Gledalci so bili enotni

Odzivi gledalcev po oddaji so bili pretežno pozitivni. Delovna akcija ni zgolj oddaja o prenovi domov, je zgodba o moči človeškega duha, o skupnosti, ki stopi skupaj, ko je to najbolj potrebno, in o neverjetni moči preobrazbe, ki jo lahko sproži sočutje. Družina Potrč zdaj stoji na trdnejših tleh, z obnovljenim domom in, kar je še pomembneje, z obnovljeno vero v prihodnost.