Raper znova šokira

Kanye West šel zopet preko meja, besen tudi Ozzy Osbourne

S.Č.
12. 2. 2024, 15.09
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 15.39
Deli članek:

Legenda rocka in princ teme Ozzy Osbourne je nedavno stopil v ospredje, ko je raperja Kanyeja Westa javno obtožil, da je brez dovoljenja uporabil vzorec iz skladbe War Pigs zasedbe Black Sabbath.

profimedia
Kanye West v preteklosti že bil tarča kritik zaradi svojih protijudovskih komentarjev

75-letni rockovski zvezdnik Ozzy Osbourne je pred kratkim na Instagramu delil svoje nezadovoljstvo, potem ko je Kanye West uporabil posnetek žive izvedbe skladbe War Pigs za svojo novo skladbo Talking/Once Again, ne da bi dobil dovoljenje zanj. Osbourne je poudaril, da je West sicer zaprosil za dovoljenje, vendar ga ni dobil, predvsem zaradi svojih protijudovskih komentarjev, ki so mnogim povzročili bolečino.

Profimedia
Ozzy Osbourne

Ozzijevi očitki niso osamljen primer

Princ teme je svoje mnenje izrazil tudi glede četrtkove zabave v čikaškem United Centru, kjer je bila prvič predstavljena Westova nova skladba, vendar je jasno povedal, da noče biti povezan s človekom, ki je kljub prepovedi uporabil vzorec njegove glasbe.

Osbournovi očitki niso osamljeni, saj je West v preteklosti že bil tarča kritik zaradi svojih protijudovskih komentarjev. Še posebej je bil deležen pozornosti, ko je na družabnih omrežjih trdil, da so raperja Diddyja Combsa nadzirali Judje. To je sprožilo ostre odzive, vključno z obsodbo s strani Ameriškega judovskega odbora (AJC), ki je opozoril, da West ohranja protijudovske stereotipe.

Izrazil globoko obžalovanje

Kljub temu se je West kasneje opravičil judovski skupnosti za svoje izjave, izrazil globoko obžalovanje in poudaril, da se želi iz te izkušnje naučiti ter se v prihodnosti bolj zavzemati za občutljivost in razumevanje.