Operacija glasilk

Jon Bon Jovi razkril novo skladbo in podrobnosti okrevanja

S.Č.
12. 2. 2024, 14.28
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 14.28
Deli članek:

Na nedavni konferenci Pollstar Live! je legendarni glasbenik Jon Bon Jovi delil intimne podrobnosti o svojem desetletju boja z zdravstvenimi težavami, povezanimi z glasilkami.

Profimedia
Jon Bon Jovi

Medtem ko je prejel prestižno nagrado za več kot štiridesetletni prispevek k rockovski glasbi, je Bon Jovi javno spregovoril o svojem osebnem izzivu.

"Pozitivno sem naravnan, a zadnjih deset let je bilo zelo težko. Boriti se z nečim, kar ni pod nadzorom, je bila resna preizkušnja. Po operaciji sem bil v procesu rehabilitacije, ki še vedno traja, a sem zelo blizu končnemu cilju," je Jon Bon Jovi delil s svojimi oboževalci. Razkril je, da je bil operativni poseg potreben zaradi omejenega gibanja glasilk, ki je zahteval poseben kirurški poseg.

Predstavil tudi novo skladbo

Poleg tega je Jon Bon Jovi nedavno sodeloval na dobrodelnem dogodku MusiCares Person of the Year v Los Angelesu, kjer so mu podelili priznanje za njegove prispevke k glasbi in humanitarnemu delu. Na tej priložnosti je predstavil tudi novo skladbo z naslovom Legendary skupine Bon Jovi ter se na odru pridružil Bruceu Springsteenu, s katerim sta navdušila občinstvo s svojimi klasikami.

Čeprav so krožile govorice o možnem ponovnem sodelovanju z nekdanjim kitaristom Richiejem Samboro, so se te govorice izkazale za neutemeljene.

Kaj je rekonstrukcijska operacija glasilk?

Rekonstrukcijska operacija glasilk je kirurški poseg, ki se izvaja za izboljšanje funkcionalnosti glasilk. Ta vrsta operacije se običajno izvede pri ljudeh, ki imajo težave zaradi poškodb ali prirojenih nepravilnosti v grlu, kar lahko vpliva na njihovo sposobnost komunikacije. Med posegom kirurgi obnovijo poškodovane glasilke, odstranijo morebitne tumorje ali vozličke ter uporabijo različne tehnike, kot so presaditve tkiva ali vstavitev implantatov, da izboljšajo vibracije glasilk.