Radio Veseljak

Najbolj znana Modrijana o kuhanju in pečenju: Blaž ne peče, Rok pa z veseljem

A.S.
10. 1. 2024, 17.00
Posodobljeno: 10. 1. 2024, 17.02
Deli članek:

Modrijani, sploh pa Blaž, skrivajo svojo zasebnost kot kača noge. Ampak, ko pridejo na Veseljaka, se jim pa nekako razvežejo jeziki. Janja in Nejc znata iz njih izvabiti zanimive stvari.

Jaka Zorman
Blaž in Rok Švab gosta na Veseljaku.

Bratranca Blaž in Rok Švab sta najbolj znana Modrijana. Na obisku na Veseljaku, pri Janji Ulaga in Nejcu Drobniču sta razkrila marsikaj drug o drugem, kar po navadi ne izvemo. Tako smo izvedeli pomemben in zaupen podatek, da oba nosita čevlje s številko 44. To pa še ni vse. Blaž je povedal, da obiskom skuha samo kavico, s pripravo hrane na žaru pa se rajši ne ukvarja, saj ne zna peči. Pa tudi ne da se mu, je priznal. Medtem ko je Blaž svojega bratranca pohvalil takole: »Rok bi najraje pekel na žaru. Je človek, ki ima potrebo po tem, da če nekdo pride, da je kuharski mojster. Treba je čim več speči, čim več pojesti, čim več postreči. Je zelo dober gostitelj, obilen gostitelj.« Če boste šli na obisk k Modrijanom, torej rajši pojdite k Roku. Kajti Rok ima tudi vedno poln hladilnik.

Povedala sta tudi, da so Modrijani med novoletnimi prazniki nastopali kar pet dni zapored. Po praznikih sta si vzela čas, da sta obiskala domače. Blaž je priznal, da ima rad ocvrtega piščanca, Rok pa je dodal, da svojemu trebuščku reče kar »kurji britof«. Blaž je Rokov trebušček zagovarjal s tem, da je zelo akustičen, da prostornina naredi dober zvok.

Janja je vprašala Blaža, če končno lahko razkrije, kako je ime njegovi partnerki, povedal je, da ji je ime Lara. Povedal je celo, da to pomeni slavček. »A ni vedno kot slavček«, je malo potožil Blaž. »Predvsem je glasna, ko ji kaj ne paše«, se je pošalil. Rok pa je priznal, da je njegova Petra večinoma slavček, ko pa je jezna … stavka rajši ni dokončal. Blaž je povedal, da je dobro, da ti glasba po toliko letih podari to, da postaneš rahlo naglušen in torej svojih partnerk ne slišijo več dobro.

Modrijani imajo v tem času veliko koncertno turnejo po Sloveniji in Avstriji z naslovom Najlepše ljubezenske pesmi.