Slovenska igralka

Zvezdana Mlakar razkrila, s čim si je služila kruh

D.K.
16. 12. 2023, 17.15
Posodobljeno: 16. 12. 2023, 17.16
Deli članek:

Znana slovenska gledališka in filmska igralka ter televizijska voditeljica je danes na Facebooku razkrila, s čim si je v preteklosti lužila kruh.

arhiv uredništva
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar je ena od tistih znani Slovenk, ki se pogosto oglasijo na družbenih omrežjih in z javnostjo delijo utrinke iz vsakdanjega življenja. Tako je sledilcem na Facebooku razkrila, da je pred leti denar služila s prebiranjem pravljic. 

"Nekoč, davno, ko sem rodila prvega sina, ostala brez službe in brez doma, sem si kruhek služila z branjem pravljic. V majhnem kovčku sem nosila knjigo, smešno kapo in zlate konfetke, potovala po slovenskih osnovnih šolah okoli Ptuja in brala, pripovedovala.
Dobro se spomnim, kako sem jo drobila v en hrib, s soncem obsijan, na podeželju, do šole. Nobene grenkobe nisem čutila, ni se mi zdelo, da izgubljam bitko z življenjem, samo rinila sem gor, rinila naprej. Otroci, ki so me poslušali, so bili navdih, ki me je gnal," je zapisala.

Kot je dodala, imajo pravljice v njenem srcu posebno mesto. Zato je danes obiskovalcem novoletnega sejma na Igu prebrala eno, ki jo imajo radi vsi, tako otroci kot odrasli.