Se ga še spomnite?

Anžej Dežan iskreno, o tem kako živi danes

Stella Čebin
22. 11. 2023, 11.28
Posodobljeno: 22. 11. 2023, 11.42
Deli članek:

Spomnimo se časov, ko se je pojavil na sceni in požel ogromno pozornosti s svojo uspešnico Vroče.

Profimedia
Se ga spomnite?

Anžej Dežan se je mnogim vtisnil v spomin kot odličen pevec z dodelanim odrskim nastopom. Njegovi začetki segajo v leto 2004, ko se je udeležil Bitke talentov, dve leti po tem pa je Slovenijo zastopal na Evroviziji s pesmijo Mr. Nobody. Nekaj let kasneje se je zaposlil na TV Slovenija, kjer je vodil oddajo NLP. 

Nato se je odločil za študij modnega novinarstva v Londonu in leta 2012 je tudi diplomiral. Zdaj je njegovo življenje precej drugačno, kot je bilo v časih odrskih nastopov. V pogovoru za medije je razkril marsikaj zanimivega in tako zadovoljil tiste, ki ga niso pozabili in so se spraševali, kaj se z njim dogaja zdaj.

Danes ustvarja in živi na Japonskem

"Že dobrih pet let urejam vsebine za družbena omrežja za Chanel, najprej iz Pariza z globalne perspektive, danes z lokalne in tudi v Tokiu. Po sobotnem letu, ko sem prepotoval Mehiko, Kalifornijo, Maroko in Avstrijo ter iskal navdih v vseh vmesnih režah, sem pred natanko enim letom prevzel vodenje družbenih omrežij za Chanel na Japonskem," je med drugim zaupal Anžej, ki zdaj tudi živi na Japonskem.

Že na prvi pogled Anžej pokaže, da je moda njegova ljubezen - kot je dejal, ga navdušuje predanost tistih, ki jo ustvarjajo. "Kreativne oblikovalce, mojstrske šivilje, nasmejane 'fitting' modele, priklopljene piarovce, čutne rokodelce, artizanat. Globoko jim je mar, kje bo stal vsak žep in kako se bo gibal z osebo, ki ga drži. V čast mi je, da sem jih lahko videl ustvarjati od blizu. Moda je zame še vedno draž, z malo in veliko začetnico," za konec dodaja Anžej.