Zaprt zaradi drog in kraje

Zvezdnik filma Harry Potter je po dveh letih v zaporu videti neprepoznavno

S.Š.
23. 9. 2023, 18.59
Posodobljeno: 23. 9. 2023, 18.59
Deli članek:

Jamie Waylett se po prestani zaporni kazni ni vrnil k igranju.

Profimedia
Jamie Waylett (desno zgoraj) in njegovi soigralci.

Za razliko od svojih vrstnikov, ki so vloge v filmih o Harryju Potterju spremenili v donosne kariere v filmu in gledališču, 34-letni Jamie Waylett, angleški igralec, ki je v šestih od osmih filmov leta 2014 igral Vincenta Crabbeja, prijatelja arogantnega in čemernega Draca Malfoya, danes služi denar s snemanjem personaliziranih videov na platformi Cameo.

Zaporna kazen

Waylett je prvič zašel v težave leta 2006, ko je bil obtožen uživanja kokaina. Tri leta kasneje je priznal krivdo za posedovanje in gojenje marihuane, za kar je bil obsojen na 120 ur družbenokoristnega dela. V zadnjih dveh filmih o Harryju Potterju ni igral ravno zaradi težav z zakonom.

Dve leti pozneje je bil aretiran zaradi sodelovanja v nemirih, ki so izbruhnili v Londonu po smrti temnopoltega Marka Duggana. Policisti so ga ovadili zaradi nasilnega in nedostojnega vedenja ter posesti ukradenih stvari. Natančneje, obtožen je bil posedovanja molotovke med ropom lekarne v Londonu. Obsojen je bil na dve leti zapora.

183 evrov za dve minuti dela

Po prestani zaporni kazni se Waylett ni več vrnil na filmska platna, zadnje čase pa na platformi Cameo prodaja personalizirane videoposnetke, ki so večinoma sestavljeni iz pošiljanja lepih želja in pozdravov ljubiteljem Harryja Potterja. En video stane 160 britanskih funtov (183 evrov), v povprečju pa trajajo minuto in 47 sekund.

Takoj ko se je pojavil na Cameu, so oboževalci Harryja Potterja takoj opazili, da se je Waylett zelo spremenil. Nekdanji igralec ima zdaj tetovažo nad očesom in več tatujev na rokah.