Upokojitev

Konec kariere legendarnega igralca?

S.Š.
23. 9. 2023, 10.08
Posodobljeno: 23. 9. 2023, 10.10
Deli članek:

Michael Caine je letos dopolnil 90 let, kot pravi sam pa to pomeni, da je čas za upokojitev.

Profimedia
Sir Michael Caine, ena največjih ikon angleškega in svetovnega filma.

Igralec Michael Caine, ki se ga večina spomni po ikonični vlogi butlerja Alfreda v filmih o Batmanu, je sporočil, da se bo upokojil. Velja za enega najbolj priznanih in opevanih igralcev v filmski industriji, kot pravi sam pa je zdaj pripravljen na počitek.

“Živel sem najboljše možno življenje”

Letos je Caine dopolnil 90 let, v svoji karieri pa je sodeloval pri snemanju več kot 160 filmov. V nedavnem pogovoru za The Telegraph je spregovoril tudi o prihodnosti in dejal, da je praktično že zaključil s filmsko kariero: "Zdaj sem star 90 let in ne morem več niti pravilno hoditi. Zdaj sem nekako upokojen. Smrt bi lahko bila tik za vogalom pri 90 letih, vendar sem kljub temu zelo srečen. Imam dva otroka, tri vnuke in ženo ... Vsi se mi bodo sčasoma pridružili. Vsi bodo umrli. Živim že 90 let…nisem umrl pri 9, 19 ali 29 letih. Štejem jih 90 in živel sem najboljše možno življenje, ki sem si ga lahko zamislil. Imam najboljšo ženo in najboljšo družino."

Zadnji film?

Če se Caine res namerava upokojiti, to pomeni, da bi lahko bil njegov naslednji film, The Great Escaper, zadnji v njegovi uspešni karieri.

Film, ki ga je režiral Oliver Parker, temelji na resnični zgodbi Bernarda Jordana, britanskega vojnega veterana, ki je pobegnil iz svojega doma upokojencev v Sussexu, da bi se udeležil 70. obletnice izkrcanja D-Day v Franciji. “Všeč mi je bil lik Bernieja. Zdel se mi je neverjeten in tako lepo je napisan. Pri snemanju sem se imel čudovito."