Lizzo

Pevko obtožujejo spolnega nadlegovanja: »Dotikati smo se morale golih deklet«

S.Š.
2. 8. 2023, 10.15
Posodobljeno: 2. 8. 2023, 10.24
Deli članek:

Lizzo naj bi eno od svojih plesalk prisilila, da se je v nočnem klubu v Amsterdamu dotaknila gole nastopajoče, druge naj bi medtem zmerjala in dejala, da so debele.

Profimedia
Lizzo

Plesalke Arianna Davis, Crystal Williams in Noelle Rodriguez so ameriško pevko Lizzo obtožile spolnega nadlegovanja in ustvarjanja sovražnega delovnega okolja. Tožba, ki so jo ženske vložile v torek, navaja, da so bili med letoma 2021 in 2023 večkrat žrtev spolne, rasne in verske zlorabe.

Trojica trdi, da je Lizzo najprej kritizirala eno od plesalk, ker naj bi se ta »nekoliko zredila«, nato jo žalila, na koncu pa jo odpustila.

Kot je zapisano v tožbi naj bi Lizzo drugo plesalko prisilila, da se je ta dotikala golih prsi nastopajočih v nočnem klubu v Amsterdamu. Davisova naj bi se temu sprva močno upirala, na koncu pa privolila "v strahu, da bi to lahko škodilo njeni prihodnosti v ekipi", če tega ne bi storila. Več plesalcev naj bi obtožila tudi pitja alkohola na delovnem mestu ter jih podvrgla "zelo boleči" 12-urni avdiciji.

V tožbi je navedeno tudi, da je menedžerka pevkinih plesalcev Shirlene Quigley drugim vsiljevala svoje versko prepričanje in žalila tiste, ki so imeli predporočne spolne odnose. Hkrati naj bi Quigleyjeva večkrat na delovnem mestu govorila o svojih spolnih fantazijah in nedolžnosti ene od plesalk.

V tožbi ni navedeno, ali je Lizzo vedela, kaj počne Quigleyjeva, a so plesalke prepričane, da je bila pevka seznanjena z dogajanjem.

»Odnos, ki so ga imeli Lizzo in njeno osebje do plesalk, je povsem v nasprotju s pevkino »medijsko persono«. V zasebnem življenju je do plesalk izjemno žaljiva, jim očita njihovo težo in zaničuje,« je dejal odvetnik Ron Zambrano, ki zastopa plesalke.

Pevkini predstavniki tožbe zaenkrat še niso komentirali.

Profimedia
Tožba, ki so jo proti Lizzo in Shirlene Quigley vložile plesalke.