Zaskrbljena

Pokojna Sinead O'Connor pisala Miley Cyrus in jo opozorila na lizanje

P.K.
1. 8. 2023, 18.45
Posodobljeno: 1. 8. 2023, 19.03
Deli članek:

Glasbena legenda Sinead O'Connor, ki je preminila konec prejšnjega meseca, je bila znana tudi po tem, da ni šparala jezika. Rada je izrazila stališča oziroma svoja prepričanja o aktualnih temah, zabavni industriji, celo politiki.

Profimedia
Sinead pri dr. Philu.

Nemalokrat se je obregnila tudi ob izjave in dejanja svojih glasbenih kolegov. Ob njeni smrti so spomini na nekatere ponovno oživeli. Po svetoven spletu se je tako spet začelo "svaljkati" pismo, ki ga je Sinead namenila mladi pevki Miley Cyrus.

Leta 2013, ko je bila Miley stara 20 let, ji je v zvezi s pesmijo Wrecking Ball, za katero je posnela tudi izzivalen videospot, napisala, da ni v redu, če se izpostavljaš nag in ližeš kladivo.

Zajem zaslona
Miley v videospotu Wrecking Ball.

V pismu je dejala, da je zaskrbljena zanjo, saj da se boji, da sta njena golota in senzacija z lizanjem, posledica napačnih ljudi, s katerimi ustvarja svojo kariero. Naj ne zavrže svojega talenta s tem, da postane lutka v rokah vplivnežev glasbene industrije, ki jih poganja denar, ustvarjalčevo dostojanstvo in dobrobit, pa jim nista pomembni, so bile njene besede.

"Industriji glasbe ni mar zate, za nikogar od nas," je bila njena izjava, ki je dala vedeti, da se je tudi sama v preteklosti že ujela v to past. "Na koncu ugotoviš, da si samo njihova prostitutka," je še bila metaforična Sinead O'Connor. Ne prodajaj svojega telesa, temveč svoj talent, ji je še položila na srce.