Pevec skupine Aerosmith

Steven Tyler zanika spolni napad na 16-letnico, medtem ko je bil njen skrbnik

E. J.
6. 4. 2023, 14.10
Posodobljeno: 6. 4. 2023, 14.15
Deli članek:

Pevec skupine Aerosmith Steven Tyler je zanikal obtožbe, da je v sedemdesetih spolno napadel 16-letno dekle in jo prisilil k splavu, poroča Page Six.

Profimedia
Steven Tyler je leta 1975 postal skrbnik 16-letnice, saj, kot je zapisal, so se "njeni starši zaljubili vanj in podpisali papirje za pridobitev skrbništva, da jih ne bi aretirali, če bi jo odpeljal iz države."

Domnevna žrtev trdi, da je Steven Tyler nato leta 1975 uspel prepričati njeno mamo, da mu je dovolila, da postane njen zakoniti skrbnik. Frontman skupine Aerosmith je nedavno vložil obsežen odgovor na obtožbe, ki so bile podane v tožbi decembra 2022, in trdil, da je tožnica privolila v njuno spolno razmerje in da je imel takrat imuniteto kot njen zakoniti skrbnik, piše v dokumentih, ki jih je pridobil Rolling Stone. 

Profimedia
Steven Tyler leta 1975.
Zdaj 75-letni Tyler je prav tako zahteval, da se tožba zavrne, pri čemer je navedel 24 pritrdilnih obramb, ki zanikajo obtožbe. Na neki točki je Tyler celo trdil, da tožnica Julia Misley, prej znana kot Julia Holcomb, "ni utrpela nobene poškodbe ali škode zaradi kakršnega koli dejanja toženih strank."

Glasbenik se je oglasil tri mesece po tem, ko ga je Misleyjeva obtožila spolnega napada in nadlegovanja ter trdila, da jo je med njunim razmerjem v sedemdesetih letih prisilil k splavu. V sodnih dokumentih je Misleyeva trdila, da jo je Tyler "prisilil in napeljal" k temu, da je verjela, da imata "romantično ljubezensko razmerje" - ki se je začelo, ko je imela ona 16 let, on pa 25 let.

Tyler je v svojih spominih tudi priznal, da je bil v razmerju s takrat neimenovano 16-letnico. Pravzaprav je v knjigi razkril, da se je "skoraj poročil z najstnico", ker so se "njeni starši zaljubili vanj in podpisali papirje za pridobitev skrbništva, da jih ne bi aretirali, če bi jo odpeljal iz države."

Profimedia
Tožnica trdi, da Tyler ni poskrbel zanjo tako, kot je obljubil njeni mami ampak je "še naprej potoval z njo, imel spolne odnose in jo oskrboval z alkoholom in mamili."
V svoji tožbi, ki je bila vložena le nekaj dni pred iztekom zastaranja obtožb o spolni zlorabi otrok, je Misleyjeva dejala, da je rock zvezdnik "nad njo zagrešil različna kazniva spolna dejanja", potem ko sta se videla na koncertu skupine Aerosmith v Portlandu.

Misleyeva trdi, da je Tyler leta 1975 uspel prepričati njeno mamo, da mu je dovolila, da postane njen zakoniti skrbnik, potem ko jo je vozil v številna mesta, kjer je bil na turneji, in imel z njo spolne odnose. Kljub temu je Misleyeva dejala, da Tyler ni poskrbel zanjo tako, kot je obljubil njeni mami ampak je "še naprej potoval z njo, imel spolne odnose in jo oskrboval z alkoholom in mamili." Trdila je tudi, da je sčasoma zanosila, po sodnih dokumentih sodeč pa jo je prisilil k splavu. Misleyeva je trdila, da ga je zaradi njegovega vedenja zapustila in se vrnila v Portland, da bi začela novo življenje kot predana katoličanka. Njen odvetnik Jeff Anderson je obsodil pevca in dejal, da uporablja "navidezno pravno skrbništvo, da bi se izognil pregonu zaradi spolnih zločinov".