Transformacija

Maja Založnik: Vem, da bom enkrat na odru Evrovizije, pa ne nujno za Slovenijo

E. J.
7. 3. 2023, 10.45
Posodobljeno: 7. 3. 2023, 10.48
Deli članek:

Pevka je doživela pravo transformacijo, saj je shujšala kar 15 kilogramov, spremenila pa tudi način razmišljanja, saj zdaj pravi: "Stremim proti temu, da je vse mogoče."

osebni arhiv
Ena naših boljših vokalistk in rekorderka v sodelovanju v talent šovih si v prihodnosti želi na Emo, saj so njene sanje nastop na Evroviziji.

Februarja si je pevka Maja Založnik, ki je v zadnjem času doživela pravo preobrazbo, saj je izgubila kar 15 kilogramov, zadala prav poseben izziv: deset dni zapored je prav vsak dan odšla na Šmarno goro in tam nekaj zapela. Zdaj pa gibanje postalo navada, pravi. »Še vedno grem dvakrat na teden na Šmarno goro, sicer mi kaj nekaj manjka – kar je zanimivo, ker nikoli nisem bila tip za šport in zdravo prehrano, zdaj se celo odpravljam na fitnes. Tako da sem samo sebe precej presenetila,« se smeji Maja, ki spremembo pojasnjuje s spremembo načina razmišljanja.

osebni arhiv
Shujšala je 15 kilogramov brez gibanja, zdaj pa se je odločila postavo še okrepiti z mišicami, zato se vsaj dvakrat na teden odpravi na Šmarno goro.
In za letos si je zadala še poseben športni podvig: »Ker imam letos jubilej, praznujem namreč 40. let, sem se odločila, da grem avgusta na Triglav. Nikoli še nisem bila, čeprav sem dve leti živela na Bledu, pa se nisem odpravila.« Takrat so jo bolj zanimale zabave, priznava, zdaj pa, ko je še mama, dan preživlja drugače. »Vstajam se ob 5.30, ob šestih telovadim s svojo Facebook skupino, berem več knjig in poslušam motivacijske mislece. Stremim proti temu, da je vse mogoče,« pravi Maja. Kot glasbenica sicer že udejanja to, da je vse mogoče, a pravi, da je še toliko drugih stvari v življenju, saj so se ji zaradi družine spremenile prioritete. Njen partner, ki je kuhar, jo seveda podpira pri hujšanju in njeni spremembi načina življenja, in tudi sam pije Majine jutranje šejke. Rada pomaga tudi tistim, ki jih zanima, kako ji je njena transformacija uspela, kar jo še posebej veseli. »Ljudi pa se rada dotikam tudi s svojim glasom in petjem in najbolj vesela sem, ko vidim nasmeške na obrazu.«

osebni arhiv
Maja Založnik je doživela neverjetno transformacijo, tako telesno kot duševno.
»Pravijo, da je nebo meja, a meja ni«

Nasmeške bo kmalu pričarala z novo pesmijo, ki jo napoveduje s svojim novim spremljevalnim bendom, ima že tudi več napovedanih koncertov. Na zadnji Popevki je bila na drugem mestu, s čimer je zadovoljna. »Za Popevko je kljukica narejena, rada pa bi šla na Emo. Vem pa, da bom enkrat na odru Evrovizije, pa ne nujno za Slovenijo, to sem se odločila,« se glasno smeji in pošilja svoje želje v vesolje. »Pravijo, da je nebo meja, a meja ni,« je še prepričana. Vseh pesmi za prihajajočo Evrovizijo še ni slišala, je pa vesela za naše predstavnike Joker Out, saj je z njihovim basistom Nacetom pred 10 leti pela in igrala na ladji in je zato ponosna nanj, da bo nastopil tudi evrovizijskem odru. »Hrvaška je zanimiva, Let 3 so res mojstri zabave. Vsekakor bom letos pozorno spremljala Evrovizijo.«