Dražje kot lani

Ljubitelji Evrovizije zgroženi: cena vstopnice finala v Liverpoolu do 428 evrov

E. J.
2. 3. 2023, 14.56
Posodobljeno: 2. 3. 2023, 18.03
Deli članek:

Vstopnice za letošnjo Pesem Evrovizije v Liverpoolu bodo naprodaj 7. marca ob 13. uri na spletni strani Ticketmaster in so precej dražje, kot so bile lansko leto.

Profimedia
Voditelj Graham Norton (drugi z desne) z Ollyjem Mursom (na sredini), Alex Jones (desno) in Roman Kemp (levo) ter Tom Fletcher pred BBC-jem v središču Londona, potem ko so razglasili Liverpool za gostitelja tekmovanja za pesem Evrovizije.

Cene vstopnic so objavljene na spletni strani eurovisionworld. Vstopnice za prvi polfinale, drugi polfinale in finale se prodajajo ločeno. Cena vstopnic za polfinale se giblje med 30 in 290 funti (med 34 in 327 evrov), medtem ko vstopnice za finale stanejo med 80 in 380 funtov (od 90 do 428 evrov), s tem vstopnica za polfinale, ki stane 30 funtov in 80 funtov veljajo za ogled  generalnih vaj teh večerov.

Najcenejša vstopnica za polfinalno oddajo v živo je 90 funtov, za finalno pa 160. Cene so se v primerjavi z lanskim letom dvignile.

Glede na ceno bo na voljo več vrst vstopnic: stojišča, sedišča, dostopni sedeži in paketi. Za vse tri predstave je možen nakup največ štirih vstopnic v enem naročilu.

Profimedia
Oboževalci Evrovizije, ki se prireditve vsako letu udeležijo, so cene vstopnic komentirali kot bistveno dražje kot lansko leto.
Finale je 13. maja

Dva polfinalna večera bosta potekala 9. in 11. maja, veliki finale pa je na sporedu 13. maja. Skozi polfinalne večere bodo občinstvo popeljale igralka Hannah Waddingham, glasbenica Alesha Dixon in ukrajinska pevka Julia Sanina. V finalnem večeru se jim bo pridružil znani voditelj Graham Norton. Ob njih bodo tekmovalce napovedali Sam Quek, Mel Giedroyc, Rylan, Scott Mills in Timur Miroshnichenko.

1. mesto zaseda Švedska, Slovenija na 28. mestu

Še pogled na evrovizijske stavnice: na prvem je Švedska, čeprav še ni predstavila svoje pesmi, na drugem Ukrajina in na tretjem Finska. Na četrtem je Velika Britanija, čeprav prav tako še ni predstavila svoje pesmi, enako kot Srbija, ki je na 13. mestu, Hrvaška pa 16. Slovenija se trenutno nahaja na 28. mestu, vseh držav, ki sodelujejo, pa je 37.