Premagala sta vse ovire

30 let ljubezni Tanje Ribič in Branka Đurića – Đura

M. T. V.
1. 3. 2023, 16.03
Deli članek:

Naš znani igralski par danes praznuje okroglo obletnico – leta 1993 je med njima prvič preskočila iskrica.

Marko vavpotič/M24.si
Tanja Ribič in Branko Đurić - Đuro

»Kaj naj ti rečem drugega – hvala iz vsega srca! Hvala, Tanja Ribič, za teh bleščečih trideset let,« je na svojem Facebook profilu danes objavil igralec in režiser Branko Đurić – Đuro (60 let), skupaj s posnetkom, na katerem na čolnu prepevata pesem Od vsega srca fala.

Tanja in Đuro sta se namreč spoznala leta 1993, in sicer med prestavo Klinika Tivoli, v kateri sta igrala kar moža in ženo – in to sta sedem let kasneje tudi postala. Svojo ljubezen pa sta okronala še s hčerkama Zalo (27 let) in Elo (17 let). Mimogrede: Đuro ima iz prvega zakona še sina Filipa (32 let).

Đurovo objavo je na svojem profilu delila tudi 54-letna Tanja, zraven pa pripisala: »Hvala tebi, ker si me našel, da sem se našla … Danes je natanko trideset let, odkar je preskočila iskra. Nikomur se ni sanjalo, kaj bo vse zanetila. Prenesla je vsa gašenja in uspela požgati vso trnje.« Tanja je o možu pred leti zapisala, da je »ljubezen vseh njenih življenj« in da ga je ljubiti največja nagrada v njenem življenju, čeprav sta morala prehoditi kar nekaj ovinkov in trnja, predvsem na račun, da je on Bosanec, ona pa Slovenka, in ker se iz njiju pogosto norčujejo, češ da sta lepotica in zver. A njune ljubezni ni omajalo prav nič, Tanja pa je o njej z veliko mero samoironije spregovorila v svoji monokomediji Tako ti je mala moja. Ravno humor in dejstvo, da se znata pošaliti tudi na svoj račun, je eno od tistih veziv, ki ohranja njun zakon živ in krepi njuno ljubezen, sta večkrat poudarila.