Prvič na Dolenjskem

Žan Serčič: "Ženitne ponudbe dobivam že 12 let"

E. J.
1. 3. 2023, 06.05
Posodobljeno: 1. 3. 2023, 06.36
Deli članek:

27-letni glasbenik, ki je nase opozoril pred 10 leti v šovu talentov, je danes eden bolj popularnih in produktivnih glasbenikov. Žan Serčič nam je ekskluzivno povedal, kaj je z njegovim delom producenta za druge glasbenike, pa še, kakšne so njegove razvade in navade in ali ga mika, da bi svojo glasbo predstavil tudi čez mejo?

Osebni arhiv
Oboževalke so do njega zdaj spoštljive, pravi Žan Serčič, ki se v novem albumu posveča ljubezni.

Zelo ste priljubljeni, menda vam oboževalke in oboževalci redno pišejo. Kaj želijo oziroma kaj jih zanima?

Ženitne ponudbe dobivam že 12 let, odkar sem na sceni, to je še najmanjša stvar. Moram pa reči, da imam zelo spoštljive oboževalke in oboževalke, saj k meni pristopijo s spoštovanjem, brez kričanja.

Pred 10 leti, ko ste nastopali v šovu Slovenija ima talent, pa je bilo drugače.

Zelo, pred 10 leti so se ljudje zrinili k meni, ko sem jedel kosilo in želeli fotografijo z mano. Zdaj pa je odnos drugačen, so bolj spoštljivi, jaz pa si rad vzamem čas za njih.

Takrat je bil finale šova Slovenija ima talent v Stožicah.

To je bil moj tretji samostojni koncert v življenju, v Stožicah pri 16. letih.

Mediaspeed
Slovenija ima talent leta 2011, Žan Serčič na velikem odru.
Kam naprej, v Sloveniji menda ni večjega odra, kot so Stožice? Vas je kdaj zamikalo, da bi pokukali čez mejo?

Bil je zanimiv začetek. Pred par leti sem imel večje ambicije v smeri, da bi poskusil tudi v tujini, a sem se zdaj tako zaljubil v naš jezik, slovensko publiko in v to, kar sem tukaj ustvaril, da me ne vleče v tujino.

Kot producent in avtor delate še za druge glasbenike.

Prvič bom to povedal: mojo producentsko in avtorsko kariero sem dal za nekaj časa na stran, ker vsega ne morem delati. Pesmi z Evo Boto in Modrijani, s katerima sem sodeloval v zadnjem času, sta zadnji, ki se ju naredil za druge.

Posvečate se torej sebi, ustvarjate kaj novega?

Pripravljam nov album, veliko pesmi že imam napisanih in posnetih. Jeseni prihaja nov album in z njim moj največji samostojni koncert.

Ima album rdečo nit?

Zagotovo je bolj ljubezensko naravnan album, rdeča nit pa je zagotovo selitev iz Lenarta v Ljubljano, moj novi življenjski slog.

Pred vrati je vaš koncert v Kostanjevici, zakaj se ga tako veselite?

Res je, 4. marca v Kostanjevici na Krki v dvorani La Vie in se ga zelo veselim. Namreč, to je moj prvi koncert na Dolenjskem z bendom. Bil sem sicer v Novem mestu pred 3 leti, sam s kitaro na odru, pod njim pa je bilo 40 ljudi. Moji koncerti zdaj izgledajo zelo drugače: so razprodani in ljudje 2 uri pojejo pesmi z mano.

Toni Konrad
Za dan žena bo zapel na Dolenjskem.
Kakšen je občutek?

Zdi se mi, da je moje delo zadnjih 10 let obrodilo sadove. Zato vse to še toliko bolj cenim, ker mi ni padlo v naročje z neba čez noč. Zdaj, ko so okoli mene pravi ljudje, od glasbenikov do prijateljev, je to nekaj, kar si želim delati do konca življenja.

Žan Serčič prvič na Dolenjskem Žan Serčič prvič pripravlja samostojni koncert na Dolenjskem in to v poklon vsem ženskam ob dnevu žena. Na prvo marčevsko soboto bo v dvorani La Vie v Kostanjevici na Krki za vzdušje poskrbel tudi z najnovejšo uspešnico Pusti mi spomin.
Marko Delbello Ocepek
Žan je na sceni prisoten že vrsto let, največji preboj pa je zagotovo doživel v zadnjih dveh letih. Predvsem s pesmimi, kot so Snežinki, Zadnja noč in Naj me vzame.