5 milijard dolarjev

Kdo je najbogatejši zvezdniški otrok na svetu? Tega imena zagotovo niste pričakovali

E. J.
11. 1. 2023, 17.00
Deli članek:

Z letom 2023 smo dobili tudi najbogatejšega otroka na svetu - in ni otrok iz klana Kardashian - Jenner!

Profimedia
Najbogatejši otrok na svetu je deklica - jo prepoznate?

Čeprav je neto vrednost osebe nekoliko zavajajoča, saj sešteje celotno premoženje osebe, je vseeno fascinantno videti, koliko denarja so zvezdniki nabrali in porabili za otroke. Še bolj intrigantno pa je, ko njihovi otroci razvijejo lastno bogastvo po zaslugi svojih slavnih staršev. Veliko znanih otrok je bogatih, vendar obstaja eden, ki izstopa od ostalih in njegovo ali pa njeno ime bi vas lahko presenetilo.

Bogati zaradi staršev

Premoženje slavnih otrok je razvrščeno glede na premoženje njihovih staršev. Na splošno se slavni otroci štejejo za bogate zaradi bogastva njihovih staršev. Kar zadeva neto vrednost, ne vključuje le denarja v banki, ampak tudi premoženje. Neto premoženje upošteva bančna stanja zvezdnikov in premoženje, ki ga imajo, kot so avtomobili, hiše in luksuzni nakit, kar bo primerjano z morebitnimi dolgovi, ki jih imajo. V nekaterih primerih neto vrednost vključuje tudi stanje podjetij ali blagovnih znamk v lasti slavnih otrok in staršev.

Nekateri viri sicer poročajo, da neto vrednost otrok temelji na dejanskem denarju, ki so ga njihovi starši namenili zanje, vendar je to zapleteno, saj večina zvezdniških staršev ne želi prostovoljno deliti podatkov o svojem bančnem računu. Zato je pomembno, da številke jemljemo z rezervo, a v vsakem primeru imajo zvezdniški otroci več denarja, kot ga povprečen človek zbere v življenju.

Desetine milijon dolarjev 

Na primer, otroci klana Kardashian-Jenner so vredni od 3 do 76 milijonov dolarjev. Zvezde, kot sta na primer hčerki Salme Hayek (njun oče je super bogat) in pa Suri Cruise (z dvema vplivnima slavnima staršema), so očitno prav tako vredne desetine milijonov. Nekatere zvezde, kot je na primer JoJo Siwa, pa so same zaslužile bogastvo, še preden so dopolnile 18 let; pri 17 letih je bila JoJo vredna okoli 12 milijonov dolarjev.

Tudi drugi otroci, kot je Ryan iz "Ryanovega sveta", so zgradili bogate imperije. Ko pa gre za otroka slavne osebnosti z najvišjo neto vrednostjo na vsem svetu, je glavni kandidat morda presenetljiv. Britanska princesa Charlotte je najbogatejši otrok slavnih na svetu!

Od leta 2023 je princesa Charlotte očitno najbogatejši otrok slavnih na svetu. Prehitela je celo svojega starejšega brata, bodočega kralja. Princ George naj bi bil vreden skoraj štiri milijarde dolarjev. Vendar je v številkah nekaj nejasnosti; večina virov se strinja, da je neto vrednost princese Charlotte nekje okoli pet milijard dolarjev. Vendar pa nekateri viri to številko navajajo kot njeno prihodnjo neto vrednost in ne sedanjo. Seveda je povsem možno, da je Charlotte glede na njen položaj v kraljevi družini in morda celo dejstvo, da je edina hči v neposredni liniji prestola, vredna 5 milijard dolarjev.

Trdno v vodstvu

V tem primeru bi lahko izračuni izhajali iz trenutnega bogastva njenih staršev, ki bi se prav tako lahko povečalo ali zmanjšalo. Na lestvici za začetek leta 2023 je, kot kaže, še vedno v vodstvu.

profimedia
Princesa Charlotte je premožnejša od prestolonaslednika, svojega starejšega brata princa Georga.
Lestvice neto vrednosti se pogosto spreminjajo, tudi za zvezdniške otroke. Čeprav mnogi mediji princeso Charlotte imenujejo za najbogatejšega otroka na svetu, stvari lahko hitro spremenijo. Kot še pišejo britanski mediji, se bo Charlotteina neto vrednost s staranjem verjetno povečala, sploh, če bo v prihodnosti razvila kakšno blagovno znamko ali ustanovila podjetje, bi lahko sama še dodatno povečala svoje premoženje.