Zabava

Jelena Rozga vsak dan uživa in živi svoje sanje

P.R.
11. 1. 2023, 13.00
Deli članek:

Ena izmed najbolj priljubljenih hrvaških izvajalk je sredi decembra razprodala zagrebško turnejo in si uresničila dolgoletne sanje.

Petar Vilovic Krajacic
Za njo je glasbeno zelo plodno leto 2022.

Oboževalci priljubljene Splitčanke iz vse regije so sredi decembra zagotovo prišli na svoj račun. Jelena je namreč razprodala in popolnoma napolnila zagrebško areno. Tam je pripravila glasbeni in plesni spektakel, ki smo ga vajeni pri največjih svetovih zvezdnicah. Petinštiridesetletna pevka je s tem utrdila svoj položaj ene največjih glasbenih zvezd na Balkanu, uresničila svoje otroške sanje ter okronala skoraj tri desetletja obstoja na glasbeni sceni. Jelena je v zagrebški areni pripravila skoraj triurni program, a odra ni in ni mogla zapustiti. Tudi obiskovalci so si seveda želeli, da nadaljuje vrhunski koncert, pri katerem je za koreografijo poskrbel Slovenec Žiga Sotlar, ki velja za enega najboljših evropskih koreografov, za posebno avdioizkušnjo pa Miloš Šarović.

Promocijski material
Jelena Rozga velja za eno izmed bolj seksipilnih hrvaških pevk.


Čustva in sreča

»Zdaj sem preveč čustvena, da bi naštela vse, ki so mi pomagali spremeniti moje sanje v resničnost. Zanesljivo bom koga pozabila. Vendar vsi vedo, kdo so in kako zelo jih imam rada. Seveda sem srečna, da se je vse izšlo, kot smo načrtovali, a še srečnejša sem, ker mi je uspelo uživati na odru. Za to se lahko najbolj zahvalim svojemu občinstvu in vsi vedo, da imam najboljše poslušalce na svetu. Zelo težko se poslovim in grem z odra, vem pa, da bom, ko se v meni poleže evforija, že odštevala minute do naslednjega koncerta,« je po koncertu povedala vrhunska pevka. Zdaj že odšteva dneve do takrat, ko se bo turneja nadaljevala po Hrvaški, nato pa se seli v veliki Beograd.

Dino Ninković in Mario Poje
Utrinek s spektakla v Zagrebu


Nov album

Za Jeleno je izjemno uspešno leto 2022, zato upa, da se bo zgodba v letos nadaljevala. Tik pred koncem leta je javnosti namreč predstavila povsem svež album Minut srca mog, kjer je 19 akustično obarvanih hitov iz pevkine dolgoletne samostojne kariere. »To so pesmi, ki so našle mene. Mnogo prelepih pesmi je na tak ali drugačen način zaznamovalo moje življenje. Kako izbrati 19 pesmi, ki bodo na albumu, se nikakor nisem mogla odločiti. Pa sem poslušala to, kar mi v 27 letih kariere še nikoli ni dalo slabega nasveta: svoje srce,« je povedala Rozga.

John Pavlish
Jelena s staršema Marijo in Antom.

Sodelovanje z zakoncema Huljić

Jelena večino svoje kariere sodeluje z zakoncema Vjekoslavo in Tončijem Huljićem. Glasbeni dvojec je zaslužen za številne glasbene hrvaške uspešnice, predvsem ustvarjalcev z območja Splita. Nič drugače ni bilo pri pesmi Samo se ljubit isplati, s katero Jelena osvaja množice. Atmosfera pesmi poslušalce vrne na začetek Jelenine kariere. »Zelo sem ponosna na svoje začetke in na to, da sem vsa leta pletla čudovit odnos tako z ljudmi, ki pišejo pesmi moje duše, kot tudi s svojo publiko.«