Zanimivosti

Z električnimi pripomočki do lažje osebne nege

Tjaša Kokalj Jerala / revija Bodi zdrava
11. 1. 2023, 17.00
Deli članek:

Elektrika, tehnologija in lepotna industrija so v zadnjih letih naredili velik lepotni skok, zato vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj pripomočkov, ki bodo tudi vam olajšali urejanje in osebno nego v kopalnici.

.arhiv
Lepota iz kopalnice

Električne različice običajnih oziroma poznanih pripomočkov za osebno nego so velikokrat boljše, hitrejše, učinkovitejše in preprostejše za uporabo.

Električna zobna ščetka

Ena izmed najpogostejših električnih naprav v naših kopalnicah lahko pomaga očistiti zobe veliko učinkoviteje običajna zobna ščetka. Prav tako vam lahko pomaga prihraniti čas, saj vam zob ne bo treba umivati tako dolgo, kot bi si jih, če bi uporabljali običajno zobno ščetko.

dreamstime
električna zobna ščetka

Električna krtača za lase

Električne krtače so kar nadomestile običajne sušilnike za lase, pa tudi ravnalce in kodralnike, saj preprosto in hitro pričarajo suho in urejeno pričesko. Električna krtača uredi lase in doda bujnost vsakemu tipu las. Krtača enakomerno razporedi vročino in zrak po pramenu, da ga hitreje posuši in oblikuje. Tovrstna krtača pri oblikovanju ne poškoduje las, saj ima mehke ščetine in primerno temperaturo, prav tako je izdelana z ionsko tehnologijo, ki ukroti lase.

Elektronska tehtnica

Zelo uporabna zadeva. Če iščete kakovostno elektronsko tehtnico, se boste najprej želeli prepričati, da je vzdržljiva in natančna. Na trgu je veliko različnih znamk in modelov električnih tehtnic, zato pred nakupom opravite mini raziskavo, da boste našli tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Ko boste našli popolno elektronsko tehtnico za svojo kopalnico, boste lahko brez težav spremljali svojo težo.

LED-maska

Včasih je bila LED-svetlobna terapija na voljo le v kozmetičnih salonih, medicinskih centrih, zaradi trenutnih razmer pa se je lepotna industrija preusmerila v izdelavo LED-mask za domačo uporabo. Cene so zelo različne: LED-masko lahko kupite že za 60 evrov, na voljo pa so vam tudi maske za 500 ali celo 2000 evrov. Dobro raziščite trg in se prepričajte o dobri kakovosti maske. Pomembno je, da uporabljate pravilno izbrano valovno dolžino za svojo kožo, upoštevate navodila proizvajalca in masko preizkušate vsaj od štiri do šest tednov, preden preučite rezultate.

dreamstimež
epilator, britje nog

Epilator in damski prirezovalnik

Idealna sopotnika k ženskemu britju in odstranjevanju dlačic. Epilator nežno odstrani dlačice pri korenini, kar omogoča dolgotrajne rezultate. Dlake lahko odstrani, tudi ko so štirikrat krajše kot pri odstranjevanju z voskom, masažni valji na glavi epilatorja pa zmanjšajo neugodje med epilacijo. Epilator je še posebno nežen na občutljivih predelih, kot so pazduhe in linija bikinija.

Prirezovalnik vam omogoča natančno obrezovanje in oblikovanje bikini cone, hkrati pa se lahko uporablja za oblikovanje obrvi. Ima glavo za natančno prirezovanje, s katero preprosto in hitro dosežete želeno obliko. Oblikovan je bil za odstranjevanje dlak brez bolečin in omogoča nemoteno oblikovanje do 120 minut.

Sonična naprava za čiščenje obraza

Mini SPA doma: razvajajte svojo kožo s sonično napravo za čiščenje in masažo obraza. Z rahlimi vibracijami nežno vtira čistilni gel ali peno v kožo, odstranjuje ostanke ličil in odmrle celice ter učinkovito čisti pore, z nežno masažo pa pospešuje mikrocirkulacijo in naredi kožo čvrsto ter sijočo.

Depilator obraza

Eleganten mini depilator obraza za ženske je izdelek, ki ga odlikuje veliko pozitivnih lastnosti. Dlačice na obrazu odstranjuje hitro, natančno, nežno in zanesljivo. Zaradi priročne velikosti ga z lahkoto vzamete s seboj. Ergonomska oblika vam omogoča preprosto uporabo tudi na težje dostopnih mestih, lučka pa omogoča dodatno osvetlitev.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.