njegova prva je bila starejša

Princ Harry komuniciral z mrtvo Diano

R.T.
6. 1. 2023, 15.32
Deli članek:

V javnost počasi prihajajo delci vsebine težko pričakovanih spominov princa Harryja.

Profimedia
Knjigo je posvetil tudi njej.

V njih je vojvoda sussekški opisal prepire z bratom, izkušnjo s kokainom, svoje ljubezenske afere in odnos z mačeho.

Vendar pa britanski mediji poročajo, da je očitno, da princ Harry ni prebolel smrti svoje mame, princese Diane. Slednji je tudi posvetil knjigo – ter ženi Meghan Markle in otrokoma Archieju in Lilibet. Nič pa za princa Williama, ki ga imenuje ljubljeni brat in glavni sovražnik, očeta Karla III., ki naj bi se šalil, da ni prepričan, če je njegov oče, in svakinjo Kate Middleton, Williamovo ženo.

Da je britanska kraljica Elizabeta II. preminila, je izvedel na spletu. Oče naj bi mu jo dovolil obiskati le brez Meghan Markle.

Skorajšnji izid knjige so zasenčili izseki in dejstvo, da je knjigo že mogoče kupiti v Španiji. Tako so se številni mediji do nje dokopali pred uradno objavo.

Bratov izsledki preiskave Dianine smrti niso prepričali, je zapisal Harry. In tudi, da ga oče ni objel, ko mu je povedal za mamino smrt. Pozneje je pri isti hitrosti podoživel Dianino zadnjo vožnjo. Zapisal je tudi, da ni želel, da bi se njegov oče poročil s Camillo, za katero se je bal, da bo zlobna mačeha.

Nekaj let pozneje – ko je štel 17 let –, je eksperimentiral s kokainom; poskusil je tudi konopljo in gobice. Razkril je tudi, da se je njegov prvi odnos zgodil na travniku za pubom s starejšo žensko, "ki je imela rada konje in me obravnavala kot mladega žrebca".

Razkril je tudi, da je skušal po njeni smrti stopiti v stik za mamo. Pri tem naj bi mu pomagala neka ženska s "posebnimi močmi", kateri naj bi Diana povedala, da Harry živi življenje, kakršnega ona ni mogla. Da živi življenje, kakršnega si je želela zanj. Diana naj bi tudi čutila, kako zmeden je.

Nekaj normalnosti je našel šele v Afganistanu, kjer se je boril. Po njegovih besedah naj bi ubil 25 talibanskih borcev. Ti so zanj bili kot figure na šahovnici, je pripomnil, kar je razjezilo nekatere v britanski vojski, princ pa naj bi s priznanjem ogrozil tudi sebe.

Buckinghamska palača prinčevih navedb ne bo komentirala.