uprizorila lažno smrt

Pred dvema letoma umrla pisateljica se je javila oboževalcem

M. T. V.
5. 1. 2023, 15.33
Posodobljeno: 5. 1. 2023, 15.51
Deli članek:

Susan Meachen naj bi oktobra 2020 storila samomor, je preko njene Facebook strani takrat sporočila njena hči – zdaj pa se je pisateljica oglasila, da je še živa in želi spet pisati!

Pixabay
Pisateljica je uprizorila lažno smrt.

Oktobra 2020 se je na Facebook strani pisateljice Susan Meachen pojavil zapis njene hčerke, da je mama storila samomor, do katerega so jo prignali nadlegovanje in ustrahovanje kolegov in drugih članov iz založniškega sveta. Le nekaj tednov prej je o tem pisala pisateljica ljubezenskih romanov sama in tudi priznala, da si je zaradi tega skušala vzeti življenje.

Zato takrat ni nihče posumil v resničnost zapisa o njeni smrti – zdaj pa se je pisateljica javila kar sama in trdi, da je še živa. V svoji zasebni Facebook skupini je svojim sledilcem in ljubiteljem knjig napisala: »Milijonkrat sem se pogovarjala, kako naj to speljem in še vedno nisem prepričana, da je prav ali ne. Vem, da bo na tone vprašanj in da bo veliko sledilcev zapustilo skupino. Ampak moja družina je naredila, kar je menila, da je zame najboljše – in ne morem jim zameriti. Skoraj sem (že drugič) umrla od lastne roke in že spet do morali čez ta pekel. Zdaj sem na dobri poti in upam, da bom spet pisala. Naj se zabava začne.«

Pisateljica (ali njena družina) je očitno uprizorila lažno smrt, zaradi česar je javnost ogorčena. Ne samo da so za njo žalovali in izražali sočutje do družine, za njen pogreb naj bi celo zbirali dobrodelna sredstva, njeno zadnjo knjigo Love to Last a Lifetime, ki jo je menda dokončala in objavila njena hči, so pomagali oblikovati, lektorirati ipd. prostovoljci.

Zdaj pa se je izkazalo, da je bilo vse to velika laž, da pisateljica očitno še živi in se po dveh letih odsotnosti in zdravljena želi vrniti na sceno, kot da se vmes ni nič zgodilo. Epilog bo zagotovo še zanimiv.