Zabava

Priljubljena hrvaška pevka si ne želi biti vzornica dekletom

K.M.
5. 1. 2023, 12.09
Posodobljeno: 2. 2. 2023, 10.10
Deli članek:

Lana Jurčević je uspešna na različnih področjih, ne samo na glasbenem. Na družbenih omrežjih ji sledi veliko ljudi, tudi kar nekaj mladih deklet. Zakaj ne želi biti njihova vzornica?

Arhiv
Lana že štiri leta kroji tudi lepotno industrijo.

Lana Jurčević je kot skrita gostja Luke Nižetića nastopila na koncertu ob praznovanju 15. rojstnega dne Radia Aktual v Stožicah. Ko je prišla z odra, pa smo naleteli na zanimiv prizor. Pod odrom jo je čakala popolnoma objokana mlada oboževalka, ki si je zaželela skupno fotografijo in to, da Lana z njo posname kratek video za TikTok. Lana je dekletu brez težav in z nasmeškom ugodila, nas pa je zanimalo, kako gleda na takšne situacije. »Zame je to privilegij – to, da me nekdo tako dolgo spremlja in da vem, da mu tako veliko pomenim. Zame je to poseben občutek. Solze sreče oboževalca so nekaj najlepšega, kar lahko doživiš kot umetnik,« nam je zaupala Lana.

Event24
Luka Nižetić in Lana Jurčević sta za romantiko poskrbela s svojim hitom Prava ljubav.



NE ŽELI BITI VZORNICA
Čeprav ima na mlada dekleta takšen vpliv, pa ne želi biti njihova vzornica. Za to ima zanimivo razlago. »Želim jim biti motivatorka in podpora na kateremkoli področju. Hkrati pa si želim, da so si dekleta in ženske same sebi vzor in da iz sebe naredijo tisto, kar si želijo biti.« Na Instagramu ima recimo v tem trenutku že skoraj pol milijona sledilcev, če gledamo zgolj njen glavni profil. Ta podatek ji vseeno ne predstavlja dodatnega pritiska. »Ker sledilci vedo, da sem vedno iskrena, spontana in da ne preračunavam preveč. To je vedno prineslo veliko dobrega tako meni kot njim. Nikoli do zdaj pa ničesar slabega.« Na družbena omrežja pa gleda zelo pozitivno, saj je rada povezana z oboževalci. »Mislim, da je to genialno. Zdaj smo si še bližje in med nami ni več meja.«

M24
Lana Jurčević se vedno rada odzove vabilu Radia Aktual.



LEPOTNA INOVATORKA 
Poleg glasbe je njena strast tudi lepota. Sama sicer priznava, da za svoj videz dejansko ne skrbi pretirano. »Pomembneje mi je, da delam na svoji notranjosti. Najprej za svoj osebni napredek, nato pa za posel in kariero,« nam je zaupala Lana, ki pa pri negi kože vseeno najbolj prisega na naravne sestavine, na katerih sloni tudi njena lepotna linija La Piel. »Veliko vode, dobra rutina nege kože z naravnimi sestavinami, uporaba zaščitnega faktorja ter izogibanje kajenju in pitju alkohola.« Naravne sestavine v kozmetiki so nekaj, kar si Lana želi za vse. Zato je njena linija v resnici tudi zelo dostopna. Kaj pa o svojem poslu pravi glasbenica? »Za nami so že štiri leta in dobili smo veliko nagrad za naše izdelke. Največja pa je seveda nagrada naših kupcev, ki se redno vračajo po še in še. Ni kompromisov in vse, kar ustvarjam, ustvarjam, kot da je zame osebno. Torej samo najboljše.«

AKTUALOV DAN ŽENA 2023

V petek, 3. marca, se v ljubljansko dvorano Stožice vrača priljubljeni koncertni dogodek, Aktualov dan žena 2023, na katerem bodo za glasbeno poslastico poskrbeli Nuša Derenda, Marko Škugor, Lana Jurčević, Mladen Grdović, Novi fosili, Siniša Žunec, Miran Rudan in inDESIGN, Klapa Šufit ter številna glasbena presenečenja. Čas je za najbolj romantičen glasbeno-scenski spektakel te pomladi. Pohitite, najcenejše vstopnice so že na voljo! 

Neo Visuals
Septembra je presenetila tudi na koncertu Luke Basija.