kraljeva družina v strahu

Pred objavo spominov princa Harryja: Varovanje kot pri knjigah o Harryju Potterju

E.J./STA
5. 1. 2023, 07.00
Posodobljeno: 5. 1. 2023, 08.11
Deli članek:

Časopis je, sklicujoč se na vire iz založniške industrije, tudi zapisal, da naj bi prav zaradi tega do zadnjega trenutka odlašali z dostavo knjig v knjigarne.

profimedia
Pred objavo spominov princa Harryja si po poročanju medijev zelo prizadevajo, da bi vsebino čim dlje obdržali v tajnosti.

Pred objavo spominov princa Harryja si po poročanju medijev zelo prizadevajo, da bi vsebino čim dlje obdržali v tajnosti. The Times je celo naredil primerjavo s knjigami o čarovniškem vajencu Harryju Potterju avtorice Joanne K. Rowling, ko so namenili več milijonov britanskih funtov, da bi preprečili uhajanje podatkov. Časopis je, sklicujoč se na vire iz založniške industrije, tudi zapisal, da naj bi prav zaradi tega do zadnjega trenutka odlašali z dostavo knjig v knjigarne.

Spravil se je na brata

Redki, ki so že posvečeni v Harryjevo avtobiografsko knjigo z naslovom Spare (Rezerva), ji napovedujejo velik odmev. "Mislim, da bo knjiga za kraljevo družino slabša, kot pričakuje," je za The Times povedal neimenovani vir. Harry naj bi se predvsem spravil na svojega brata Williama, prav tako naj bi bila na udaru tudi Kate. "Ne morem si predstavljati, kako se bosta Harry in William potem spravila," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še dejal vir. 

profimedia
Pred izidom Harry nastopa v več intervjujih.
Pred izidom knjige 10. januarja bodo sicer še predvajali dva intervjuja, ki ju je Harry dal televizijskima postajama ITV in CBS. V njih je Harry delno spravljiv: "Rad bi, da se moj oče vrne. Rad bi nazaj svojega brata," je dejal v odlomku, ki ga je britanska televizija ITV že objavila kot kratek napovednik pred nedeljskim pogovorom.

profimedia
Spomini princa izidejo 10. januarja.
38-letni Harry in njegova soproga Meghan (41 let) sta se pred tremi leti zapustila ožji krog kraljeve družine in se preselila čez lužo. Intervjuji in javne obtožbe so razkol znotraj kraljeve družine še poglobili. Pred kratkim sta Harry in Meghan poskrbela za razburjenje s šestdelno Netflixovo dokumentarno serijo, v kateri sta predstavila svojo plat zgodbe.