Najbogatejši ljubljenčki na svetu

Mačka Taylor Swift je vredna 91,5 milijona evrov

E. J.
5. 1. 2023, 09.17
Deli članek:

Mačka pevke Taylor Swift ima zajeten kupček denarja, pa niti ni prva na lestvici najbogatejših ljubljenčkov na svetu.

profimedia
Mački je ime Olivia Benson in je prava karieristka.

Mačka po imenu Olivia Benson je ena izmed ljubljenk priljubljene pevke Taylor Swift in prava bogatašinja, njeno premoženje namreč ocenjujejo na 97 milijonov dolarjev (približno 91,5 milijona evrov), piše revija All About Cats.

profimedia
Taylor Swift z Olivio leta 2014.
Mačka je prava karieristka

Lestvica temelji na analitiki Instagrama, eden glavnih dejavnikov njihovega bogastva pa je priljubljenost na družbenih omrežjih. Vendar pa je pri Olivii upoštevano tudi sodelovanje pri različnih projektih, kot je sodelovanje v pevkinih videospotih, igrala je tudi v visoko proračunskih oglasih in ima svojo linijo oblačil.

Vam je ime Olivia Benson znano?

Mimogrede, Taylor je Olivio poimenovala po liku Mariske Hargitay iz serije Zakon in red: Enota za posebne žrtve, na turneji leta 2015 pa je predvajala videospot, v katerem nastopata Olivia in njena starejša sestra Meredith.

profimedia
One mački Taylor Swift, Olivia in meredith, sta nastopili tudi v njenem videospotu.
Kdo je na prvem mestu?

Olivijino bogastvo je presegel le nemški ovčar Gunther VI., katerega vrednost je ocenjena na 500 milijonov dolarjev. Na drugo mesto se je uvrstila mačka Nala, Instagram zvezda, katere vrednost ocenjujejo na 100 milijonov dolarjev.

Na seznamu so bili tudi psi voditeljice Oprah Winfrey, mačka Choupette pokojnega oblikovalca Karla Lagerfelda in pes Pontiac, hišni ljubljenček pokojne igralke Betty White.