Goran Knežević

To je morilec malčice, ki ga je po begu zbilo vozilo slovenskih tablic

G.G.
5. 1. 2023, 10.36
Posodobljeno: 5. 1. 2023, 15.16
Deli članek:

43-letni Goran Knežević je bil stari znanec policije kot ropar poštnih poslovalnic.

Facebook
Goran Knežević je po strašnem zločinu umrl na zagrebški obvoznici.

V sredo zvečer je v Zagrebu napadel bivšo partnerko in njeno leto in pol leta staro hčerko Po poročanju hrvaških medijev je obe s sekiro udaril po glavi. Deklica, napadalec ni bil njen biološki oče, je umrla v bolnišnici, 41-letnica pa je utrpela zelo hude poškodbe in je v bolnišnici. Njeno zdravstveno stanje je slabo in je življenjsko ogrožena.

Po kaznivem dejanju najhujše vrste je Knežević sedel v svoj BMW z nemškimi registrskimi tablicami in pobegnil. Sosedje, ki so že vedeli, kaj je storil, so se odpeljali za njim. Med vožnjo je Knežević poklical brata svoje bivše žene in mu povedal, kaj je storil. Slednji mu je odgovoril: "Ubij se sam ali pa te bom jaz."

V bližini obvoznice v Buzinu je Knežević ustavil, skočil čez varnostno ograjo in stekel na cestišče. Vozniki so se mu umikali, prišlo je do nekaj manjših prometnih nesreč, nato pa se je nastavil pred vozilo s slovenskimi registrskimi tablicami, ki ga je zbilo. Umrl je na kraju.

Član roparske tolpe

Knežević, državljan BiH, ki se je preselil v Zagreb, je bil v preteklosti član tolpe, ki je leta 2009 oropala dve pošti in pet lokalov. Nagrabili naj bi si dobrih 130.000 tisoč evrov. Policija denarja in pištol, s katerimi so grozili uslužbencem, ni nikoli našla. Knežević je zaradi ropov že prestal zaporno kazen, poroča 24sata.

Predstavnica pristojnega centra za socialno delo v Zagrebu Vesna Drobac je danes na novinarski konferenci dejala, da je njihov center pri družini posredoval že večkrat, a ni bilo razloga, da materi odvzamejo otroke. Eden od otrok je polnoleten, dvoje mladoletnih, storilec pa ni živel z njimi, ampak je prihajal občasno, saj je bil eden od otrok njegov in ga je prihajal obiskovat, poroča STA.