spregovoril režiser

DiCaprio med avdicijo zaradi odnosa skoraj ostal brez te velike vloge

R.T.
23. 11. 2022, 10.58
Deli članek:

Šlo je za vlogo, za katero je danes mogoče reči, da je definirala njegovo kariero.

Profimedia
James Cameron, Leonardo DiCaprio in Kate Winslet

Kanadski filmski ustvarjalec James Cameron je v nedavnem intervjuju razkril, da bi Leonardo DiCaprio skoraj ostal brez vloge v filmu Titanik iz leta 1997, in sicer zaradi svojega vzvišenega odnosa.

Britanska igralka Kate Winslet je že imela vlogo Rose DeWitt Bukater; ko je ameriški zvezdnik prišel na prvi sestanek, je vse očaral, tudi Camerona. A ta je želel videti, kakšno kemijo imata z Winsletovo, in ga povabil na skupno branje dialogov v scenariju. Tam pa se je zalomilo.

Takrat 22-letni DiCaprio mu je namreč dal vedeti, da ne bere dialogov. Cameron mu je v tistem pod nos pomolil roko in se mu zahvalil, da se je oglasil.

Ko je spoznal, da bi ga to stalo vloge – kot mu je pojasnil Cameron, ga bo film stal dve leti življenja, zato ne namerava tvegati in dati vloge napačni osebi –, je DiCaprio le pristal na branje. Cameron se spominja, da zvezdnik pri tem ni skrival odpora, a je, ko mu je dal iztočnico za "akcijo", zasijal.

Film je bil nominiran je za 14 oskarjev, dobil jih je 11, vključno s tistima za najboljšo sliko in najboljšega režiserja