vrnitev na otok

Kraljica Elizabeta II. v slabem stanju, Harry je ne bo obiskal

R.T.
29. 8. 2022, 07.39
Posodobljeno: 29. 8. 2022, 07.45
Deli članek:

Kot kaže, bosta zakonca imela dovolj časa, da bi jo lahko obiskala.

Profimedia
Meghan Markle in princ Harry

Britanska kraljica Elizabeta II. se trenutno nahaja v gradu Balmoral, svoji škotski rezidenci. 96-letnica bo tam verjetno ostala še nekaj tednov, medtem pa skrb zaradi njenih težav z mobilnostjo narašča.

5. septembra bosta vojvoda in vojvodinja sussekška iz svojega doma v Kaliforniji pripotovala v Manchester, kjer bo ona imela govor na otvoritveni slovesnosti vrha One Young World, namenjenega mladim. Dan pozneje bosta obiskala Nemčijo, kjer bosta v Düsseldorfu ovekovečila leto dni do novih iger Invictus, in se 8. septembra vrnila v London, kjer bo vojvoda imel govor za dobrodelno organizacijo WellChild.

Princ Harry in Meghan Markle v sredo in četrtek, tako vsaj kaže, ne bosta imela obveznosti, kar pomeni, da bi lahko obiskala njegovo družino, denimo kraljico. A se domneva, da bosta, tako kot ob svojem zadnjem obisku Otoka, večino časa preživela v svojem domovanju Frogmore Cottage na windsorski posesti.

37-letnik je svojo babico nazadnje videl ob platinastem jubileju njene vladavine, ko je imel z njo le 15 minut na štiri oči. Ob tem velja spomniti na njegove izjave izpred nekaj mesecev, ko je dejal, da bo zagotovil, da bo kraljica ob sebi imela prave ljudi.