politične ambicije

Meghan Markle naj bi leta 2028 kandidirala za predsednico ZDA

R.T.
19. 7. 2022, 11.08
Posodobljeno: 2. 8. 2022, 10.53
Deli članek:

Bo res splezala tudi na vrh te gore?

Profimedia
Sussekška v New Yorku na mednarodni dan Nelsona Mandele

Hollywood ji je prinesel slavo, britanska kraljeva družina razvpitost, sledila pa bo, kot kaže, politika. Kaj ji bo prinesla ta? Meghan Markle očitno upa, da predsedstvo ZDA.

40-letnica naj bi bila prepričana, da bi v političnih vodah dobro uspevala, zato je vanje zakorakala z veliko resnostjo. Kandidirati naj bi nameravala na predsedniških volitvah leta 2028, seveda kot kandidatka demokratske stranke.

Profimedia
Z Glorio Steinem

Meghan je s soprogom princem Harryjem včeraj zakorakala v newyorški štab Združenih narodov, kjer je na mednarodni dan Nelsona Mandele imel govor in se v njem, kot mu očitajo kritiki, preveč primerjal s prvim temnopoltim predsednikom Republike Južna Afrika.

Kakorkoli že, Meghan se je povezala z Glorio Steinem, ameriško feministično novinarko in aktivistko, da bi si skupaj prizadevali za ratifikacijo amandmaja o enakih pravicah za vse državljane ZDA, ne glede na njihov spol. Prav tako naj bi bila zaradi razveljavitve pol stoletja stare odločitve v primeru Roe proti Wade pripravljena protestirati v Washingtonu.

V ameriško politiko se je vmešal tudi njen mož, ki je v svojem govoru poleg podnebnih sprememb in pandemije novega koronavirusa opozoril tudi nevarnost, ki jo predstavlja omenjena ukinitev ustavne pravice žensk do umetne prekinitve nosečnosti.