Prostitucija v Novi Gorici

Zadeva Marina: Glavnim osumljencem, tudi Sergeju Racmanu, sprostili premoženje

M. T. V./STA
19. 7. 2022, 11.09
Posodobljeno: 19. 7. 2022, 12.20
Deli članek:

Koprsko sodišče ni več smelo podaljšati začasnega zavarovanja zahtevka za odvzem premoženjske koristi, sprostilo se je premoženje štirih osumljencev, med njimi Sergeja Racmana, ki imajo skupaj več kot 21 milijonov evrov.

STA
Tudi Sergej Racman lahko spet razpolaga s svojim premoženjem.

Sergej Racman, Dejan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos so obtoženi, da so zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi. Na sofisticiran način naj bi pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba Marina na Ajševici pri Novi Gorici izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev. Obtoženi trdijo, da je šlo za erotični klub, ki je gostom nudil intimo, gostje pa da so se sami odločali, kaj bodo tam počeli.

Ker se kazenski proces zoper obtožene tri leta po vložitvi obtožnice še ni končal, sodišče zato po zakonu zoper četverico ni več smelo podaljšati začasnega zavarovanja zahtevka za odvzem premoženjske koristi. Obtoženi lahko tako od pretekle sobote dalje ponovno razpolagajo s premoženjem svojih podjetij in z osebnim premoženjem v skupni vrednosti več kot 21 milijonov evrov, poroča Večer.

Po navedbah časnika odredi sodišče začasno zavarovanje zahtevka za odvzem premoženjske koristi na predlog tožilstva, če ta v predlogu izkaže, da obstaja nevarnost, da bi obdolženec sam ali preko drugih oseb uporabil korist (pridobljeno s kaznivim dejanjem) za nadaljnjo kriminalno dejavnost ali da bi jo skril, odtujil, uničil ali kako drugače z njo razpolagal na način, da bi onemogočil ali precej otežil njen odvzem po končanem kazenskem postopku.

Kot je spomnil Večer, hrani koprsko sodišče na posebnem računu tudi varščino v višini 800 tisoč evrov, ki je bila nakazana sodišču v začetku septembra lani v zameno za to, da so Sergeja Racmana izpustili iz pripora.