Družinski vikendi Nine Ivanič

Razkošje je ni nikoli mikalo, stik za naravo je tisto pravo

P. J./revija Lady
17. 6. 2022, 05.56
Deli članek:

»Ko človek položi dlani na zemljo, je dovolj deset minut, da se pomiri, da jo začuti, da se v telesu nekaj zgodi,« pojasni Nina .

Osebni arhiv
Nina Ivanič se rada vrača v Prekmurje k očetu in mami.

Igralka Nina Ivanič se z leti čedalje raje zadržuje v naravi, ji prisluhne in zadiha s polnimi pljuči, kar jo neverjetno pomirja. Stik z naravo je izjemnega pomena za človeka, meni igralka, zato pa se ob prostih koncih tedna tako zelo rada mudi v Prekmurju. Tam ima domačijo njen oče, Nina pa v smehu doda, da ima toliko zemlje, da je bo dovolj za nekaj generacij. Vse ne morejo obdelovati, saj jim to ne dopušča čas, imajo pa Ivaničevi na domačiji ogromen vrt, na katerem že pridno rastejo kumare, paradižnik, solata, bučke, buče in preostala zelenjava, ki jo Nina z ljubeznijo nosi domov v Ljubljano.

Zelenjava, ki jo vsi vzgajajo z ljubeznijo, tekne bolje kot katera koli druga. Nina pravi, da imajo zaloge vsi dovolj, ona pa med obdelovanjem vrtička uživa tudi zato, ker jo stik z zemljo pomirja. »Ko človek položi dlani na zemljo, je dovolj deset minut, da se pomiri, da jo začuti, da se v telesu nekaj zgodi,« pojasni Nina in ob tem pove, da je razkošje nikoli in nikdar ni mikalo, saj je najsrečnejša, kadar je v stiku z naravo in s samo seboj.